Hjallerup Marked om pony-sag: Politiet skulle tilkaldes

Hidsig debat om årets hestemarked - hesteforening kræver forbud mod markedet

Billedet her har vakt forargelse - en kraftig mand rider på en lille pony. Fotoet er angiveligt taget på dette års Hjallerup Marked. Dyremishandling, siger markedsudvalget om episoden. Foto fra Facebook

Billedet her har vakt forargelse - en kraftig mand rider på en lille pony. Fotoet er angiveligt taget på dette års Hjallerup Marked. Dyremishandling, siger markedsudvalget om episoden. Foto fra Facebook

HJALLERUP:Debatten raser om dyrevelfærd efter dette års Hjallerup Marked, og på Facebook har flere kritiseret, at der angiveligt har været eksempler på dyremishandling til markedet.

Især et foto, der angiveligt viser to mænd mishandle en lille pony købt på markedet, har fået sindene i kog.

Det fik onsdag markedsudvalget til at reagere og fastslå, at man tager kraftigt afstand fra episoden og ville have meldt sagen til politiet, hvis den var blevet bemærket:

”Billedet og den konkrete hændelse tager Hjallerup Marked den dybeste afstand fra. Vi foragter den slags optræden og kan garantere, at såfremt vi var blevet gjort opmærksomme på hændelsen, så havde vi naturligvis reageret og inddraget politi og relevante myndigheder”, står der i pressemeddelelsen fra markedsudvalget.

Forening: Forbyd disse primitive markeder

Foreningen Nyt Hesteliv, der arbejder for hestevelfærd, er så utilfreds over forholdene for heste på Hjallerup Marked, at foreningen ligefrem kræver forbud mod den slags markeder.

”Kære politikere. Forbyd så disse primitive markeder med heste og andre dyr. De foregår under al kritik. Det er en skændsel for vores velfærdssamfund, at dette stadig foregår”, skrev formand Janne Junker fra foreningen onsdag i et læserbrev i NORDJYSKE Stiftstidende.

- Det er okay, de har den holdning, men med de mange tiltag vi gør for dyrenes velfærd, har vi selvfølgelig en anden holdning, siger Lars Nielsen fra Hjallerup Markeds PR-udvalg.

- Vi gør et gigantisk stort stykke arbejde for, at ingen heste og andre dyr lyder overlast på Hjallerup marked, understreger han. Og fastslår, at der er dyrlæge-opsyn på markedet døgnet rundt.

Markedet samarbejder desuden med Hestenes Værn og Dyrenes Værn, der er til stede alle markedsdage.

Markedsarrangørerne holder selv øje med, hvad der sker rundt om på markedet, understreger Lars Nielsen.

Chokerende pony-foto

Fotoet, som har vakt bestyrtelse på Facebook, viser to mænd i bar overkrop komme gående med en lille pony. Den ene af mændene - en kraftig herre - sidder på ponyen.

Christina Serup Fenger har lagt fotoet ud på Facebook, hvor hun skriver:

”To granvoksne mænd, der åbenbart finder det åh så morsomt at købe en lille pony, for straks at fuldende deres morskab med en ridetur, er i min optik fuldstændig afmarcheret! Hvad fanden bilder de sig dog ind. At det lille dyr sagtens kan slæbe rundt på en mand, der sikkert vejer mere end ponyen selv?”.

Hun undrer sig over, at ponyen overhovedet er blevet solgt til dem.

- Direkte afskyeligt

Lars Nielsen fra Hjallerup Markeds PR-udvalg siger om pony-fotoet:

- Det er dyremishandling og direkte afskyeligt. Men ingen voksne mennesker ville undlade at reagere, hvis de så sådan noget, mener han.

Og det undrer ham, at arrangørerne eller andre ikke har hørt et ord fra andre om episoden med ponyen.

Samme holdning har i hvert fald nogle af debattørerne på Hjallerup Markeds Facebook-side. Her skriver for eksempel Susanne Aagaard Krogh:

”Man kan jo undres over, hvorfor folk vælger at tage billeder af ting, de finder forkerte, frem for at reagere på disse. De burde måske have hevet fat i folket på markedet og informeret om problematikken frem for bare at gå på Facebook. De har jo egentlig ikke gjort en forskel for ponyen.”

Markedet vurderer ideer

Andre har på Facebook kritiseret, at heste på markedet stod i den bagende sol uden at kunne søge ly.

Hjallerup Marked vil nu se på, om der skal gøres noget for at forbedre forholdene:

”Evalueringen af weekendens Hjallerup Marked er allerede i gang hos markedsudvalg og frivillige ledere”...”Der er kommet flere konstruktive forslag og ideer, som vi behandler frem mod næste års marked. I den planlægningsproces vil vi ligeledes inddrage dyrlæge og dyreværnsorganisationer”, skriver markedsudvalget i sin pressemeddelelse.

Både Lars Nielsen og formanden for Hjallerup Marked, Dennis Kvesel, synes debatten om dyrenes forhold på Hjallerup Marked er unuanceret og ikke giver et korrekt billede af dyrevelfærden på markedet.

Hjallerup Markeds pressemeddelelse

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.