Hjemmeplejen er superbillig

Hjemmehjælp skal sendes i udbud, men forventningerne er små.

Lone Beck
Til næste år kan kommunerne sende hjemmeplejen og hele plejehjem i udbud. Udbuddet af hjemmeplejen forventes at kaste en gennemsnitlig besparelse på 20 kr. pr. plejetime af sig. Der er dog stor forskel fra kommune til kommune, og i Brønderslev Kommune er forventningerne beherskede, fordi kommunen i forvejen får meget hjemmepleje for pengene.Arkivfoto: Torben Hansen
Ældreforhold 12. september 2013 11:57

BRØNDERSLEV-DRONNINGLUND: Til næste år kan kommunerne sende hjemmeplejen i udbud, og mange steder håber man på store besparelser,.

Men i Brønderslev Kommune er forventningens glæde ikke den største. Her er ældreplejen i forvejen blandt de billigste i landet.

Udbudsportalen, som hører under KL (Kommunernes Landsforening) har analyseret ældreområdet i Brønderslev Kommune for at hjælpe ældreomsorgsudvalget med at træffe en beslutning om, hvad der skal sendes i udbud, og hvor stor en besparelse man kan stikke næsen op efter.

- Samlet vil udbuddet efter Udbudsportalen i KL’s vurdering realisere en årlig effektiviseringsgevinst på 1.024.340 kr., lyder konklusionen for den model, Udbudsportalen anbefaler Brønderslev Kommune.

Hjemmepleje og sygepleje

Modellen går ud på, at kommunen udbyder de hjemmeplejetimer, der i dag varetages af private firmaer i henhold til frit valg-ordningen samt sygeplejen. Der vil fortsat være samme kommunale tilbud som i dag.

1 mio. kr. er naturligvis mange penge, men set i forhold til et samlet budget for hjemmehjælp og sygepleje på 250 mio. kr., er det ikke overvældende.

- Det er peanuts, vi kan spare ved udbud. Vi bruger i forvejen ikke ret mange penge på området i forhold til nabokommunerne, siger Peer Thisted (S), formand for ældreomsorgsudvalget.

Når man holder priserne i Brønderslev sammen med priserne i sammenlignelige kommuner, ligger prisen 30 kr. under gennemsnittet for en times personlig pleje og 36 kr. under gennemsnittet for en times praktisk hjælp.

Ældreomsorgsudvalget har ikke taget stilling til de forskellige udbudsmodeller.

- Vi har arbejdet med det længe, men vi er ikke helt faste i kødet. Vi prøver stadig at finde ud af, hvor det vil være klogest at lave udbud, siger Peer Thisted.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...