Hjernecellerne forsvinder når du sover for lidt

Ny forskning tyder på at du taber hjerneceller af søvnmangel

Det er usundt at sove for lidt, og måske mere usundt end man umiddelbart tror. Arkivfoto

Det er usundt at sove for lidt, og måske mere usundt end man umiddelbart tror. Arkivfoto

USA:Otte timers søvn, og du er frisk og udhvilet. Fire timers søvn, og du er sløv og dine øjne hænger. Der er ingen tvivl om, at søvnen har stor betydning for din energi og dit velvære, men ny forskning tyder på, at for lidt søvn har en langt mere alvorlig virkning for helbredet end først antaget.

Ikke alene rammes immunforsvar og hukommelse af mangel på dyb søvn, men nye undersøgelser tyder også på, at du kan miste hjerneceller permanent af søvnmangel, skriver jp.dk.

Det er forskere fra University of Pennsylvania School of Medicine, der står bag forskningsresultaterne, som er baseret på forsøg med mus.

Hjerner studeres

Musene blev udsat for søvnmangel, og det førte til, at 25 procent af en særlig gruppe hjerneceller gik til grunde.

Endnu er det ikke fastslået, om den menneskelige organisme følger samme mønster som musene, men der er grund til at være på vagt, siger forskerne. Derfor vil man nu se nærmere på hjerner fra mennesker, som livet igennem har været udsat for lange perioder med søvnmangel.

Heldigvis er forskerne fortrøstningsfulde med hensyn til at udvikle en medicin, som kan beskytte mod søvnmanglens angreb på hjernen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.