Hjørring får lov til at hæve skatten

Skattestigning på 0,3 procentpoint i Hjørring Kommune formentlig på vej

Arkivfoto: Kurt Bering

Arkivfoto: Kurt Bering

HJØRRING:Økonomi- og Indenrigsministeriet har netop givet seks kommuner mulighed for at forhøje skatten for 2015 - deriblandt Hjørring Kommune, der får lov til at kradse ekstra 31,6 millioner kroner ind fra næste år. Det svarer til en stigning i personskatten på cirka 0,3 procentpoint.

- Det er jeg glad for. Det er endnu et værktøj i værkstøjskassen, så vi kan få enderne til at nå sammen, siger Hjørrings borgmester Arne Boelt (S).

Som en del af regeringens aftale med KL om kommunernes økonomi kunne kommunerne søge om lov til at hæve skatterne for samlet op til 150 mio. kr. Seks kommuner søgte om at øge skatten for samlet 132,6 mio. kr. Det er 100 mio. kr. mindre end sidste år. Alle kommuner, som søgte, har nu fået lov til at hæve skatten. Det er dog ikke sikkert, at alle seks kommuner vil hæve skatten med det fulde beløb, lyder det i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Det er i økonomiaftalen samtidig forudsat, at andre kommuner sænker skatten for næste år, så kommunernes skattetryk samlet set ikke stiger.

Foruden Hjørring må følgende kommuner hæve skatten: Guldborgsund, Faaborg-Midtfyn, Ærø, Syddjurs og Ringkøbing-Skjern.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.