Hjørring-firma køber et amerikansk firma

Jan Sahlertz - i blå trøje - og Palle Lind Jensen ejer sammen virksomheden Meyland-Smith A/S, der producerer hjælpemidler til handicappede. Foto: Bent Bach

Jan Sahlertz - i blå trøje - og Palle Lind Jensen ejer sammen virksomheden Meyland-Smith A/S, der producerer hjælpemidler til handicappede. Foto: Bent Bach

Virksomheden Meyland-Smith A/S i Hjørring har købt det amerikanske firma Mulholland. Tegninger og værktøj til to serier af ganghjælpemidler er på vej over Atlanten.

I fremtiden skal de amerikanske gangstativer produceres i Hjørring - og eksporteres til USA.

Det nye opkøb betyder, at Meyland-Smiths markedsandele på indenfor gangvogne og specialcykler vil stige fra 60-65 pct. til mellem 80 og 85.

Opkøbet betyder også, at virksomheden allerede i år skal udvide medarbejderstaben med en til to smede og næste år forventer man at få brig for to til fire nye medarbejdere.

Meyland-Smith er en gammel virksomhed. Den blev grundlagt i 1901, og dens formål har altid været at understøtte handicappedes muligheder for at have den bedst mulige hverdag med hjælpemidler, som kan øge livskvaliteten.

Gennem 116 år er der sket en rivende udvikling, og med det nye opkøb, skal Hjørring-virksomheden i gang med at producere to nye serier indenfor specialgangvogne til handicappede.

- Det er en rigtig positiv udvikling, da vores strategi er, at vi vil være de bedste inden for specialgangvogne, forklarer salgsdirektør hos Meyland-Smith, Jan Sahlertz.

Hjørring-virksomheden leverer udstyr til såvel hjemmemarkedet som til eksport.

Meyland-Smith-produkter sælges i 30 lande, og 95 procent af virksomhedens gangvogne bliver eksporteret til lande som Norge, Sverige, Tyskland, USA, Japan og Australien.

- Med det aktuelle tiltag kommer vi til at øge vores eksport til især USA, siger Jan Sahlertz.

Meyland-Smith har i øjeblikket 22 medarbejdere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.