Hjørring i vækst

I de sidste par år er kommunens største by vokset med godt 200 indbyggere, og tendensen til vækst forstærkes i det kommende år med nye boliger

Fra toppen af det renoverede rådhus er der udsigt til et af de nye boligbyggerier Svanelundsbakken, der her ses i baggrunden til højre for Metropol. Arkivfoto: Hans Ravn

Fra toppen af det renoverede rådhus er der udsigt til et af de nye boligbyggerier Svanelundsbakken, der her ses i baggrunden til højre for Metropol. Arkivfoto: Hans Ravn

HJØRRING:Hjørring by vokser selv om indbyggertallet i kommunen falder.

Byen har ifølge Danmarks Statistik i underkanten af 25.000 indbyggere, og det er godt 200 flere end da byrådet i december 2010 gav grønt lys til store boligbyggerier på den tidligere slagterigrund i byens centrum.

Indbyggertallet pr. 1. januar 2013 i Hjørring på 24.982 var samtidig det højeste i storkommunens levetid.

Meget tyder på at Hjørring vil vokse yderligere i løbet af det kommende år, hvor godt 200 nyopførte og energirigtige lejligheder i byens centrum bliver indflytningsklar. Forhåndsinteressen er stor.

- Vi ser en meget, meget tydelig tendens til urbanisering. Mange af dem jeg har talt med, som er skrevet på venteliste til Svanehusene, kommer fra oplandet. De har solgt deres hus, men bibeholdt deres sommerhus, og de vil ind til byen, hvor der er gåafstand til indkøb og let adgang til tilbud i byen, siger driftschef Mikki Frandsen, Domea Boligcenter Hjørring og fortsætter:

- Svanehusene opføres som energiklasse 2020 og er byens mest moderne nybyggeri, og det vi oplever, er at dem, der henvender sig til os, er meget bevidste om, hvad de vil. De kalder boligen deres hjem og det har vi ikke oplevet før.

Driftschefen oplyser at man allerede før opførelsen af Svanehusene har oplevet en forsmag på tendensen til urbanisering.

- Kollegieparken er blevet renoveret, fordi boligerne var utidssvarende, og der var stor tomgangsledighed. Nu har vi fuld udlejning derude, siger Mikki Frandsen.

Direktøren for byens anden store boligadministration Bolig Hjørring bekræfter tendensen til urbanisering.

- Det er med rulle og tråd vi får genudlejet de boliger vi har ude i oplandet. Det er skrækkeligt at skulle sige det, men der sker en urbanisering, som går ud over de små samfund i kommunen, siger Jens Ole Jørgensen.

En af de boligforeninger Bolig Hjørring er administrator for, har nogle ældreboliger i Lendum med stor tomgang.

- Kommunen har anvisningsretten, men der er syv tomme lejligheder derude, som vi ikke ved, hvad vi skal gøre med. Boligerne er for små, og vi har tidligere stillet forslag om at tre lejligheder lægges sammen til to for at få nogle større rum, men der har der ikke været nogen interesse for, tilføjer han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.