Hjørring støtter film med 500.000 kroner

Økonomiudvalget siger ja til produktionsstøtte til Deluca Film, der følger op på to julekalendere med en film om Nicolai og Julie

Flere film er optaget i Vendsyssel efter at Deluca Film i 2011 filmede julekander afsnit på Børglum Kloster. Arkivfoto: Kurt Bering

Flere film er optaget i Vendsyssel efter at Deluca Film i 2011 filmede julekander afsnit på Børglum Kloster. Arkivfoto: Kurt Bering

HJØRRING:Et stort flertal i økonomiudvalget vil give 500.000 kroner i støtte til produktionen af en spillefilm om Nicolas og Julie, som var hovedpersoner i to julekalendere, hvor handlingen delvist foregik i Hjørring Kommune.

Bag ansøgningen står Deluca Film, som allerede har et stærkt hold i gang på manuskriptsiden, og sigtet er at filmen får premiere i biografen i efteråret 2015.

- Et flertal i udvalget siger ja ud fra, at vi synes det ser ud til, at filmen har fundet os, og at den her film også kaster noget af sig lokalt. Det er en produktion til 18 mio. kr., hvor en del vil blive brugt på overnatning, biludlejning, lift og andre udgifter under optagelserne. For os er det også en billig måde at eksponere kommunen på. Og de to julekalendere har vist i hvert de giver et afkast efterfølgende, siger borgmester Arne Boelt (S).

Siden Hjørring Kommune i 2011 bevilgede 200.000 kr. i konceptstøtte til Deluca til udvikling af julekalenderen Ludvig og Julemanden med Børglum Kloster som omdrejningspunkt, så har kommunen flere gange bevilget produktionsstøtte.

Herunder senest med en bevilling på 500.000 kr. til filmen Lillebror, der i øjeblikket bliver optaget i Hirtshals og omegn. Af et budget på 14,5 mio. kr. regner Nordisk Film med at 2,6 mio. kr. bliver omsat på egnen.

- Vi kan klart mærke en øget søgning til Nordjylland og Vendsyssel for at optage film. Vi ved fra Deluca Film, at de er glade for at arbejde heroppe, fordi de føler sig godt behandlet af de lokale og af erhvervslivet, udtaler Arne Boelt.

Flertallets ja til produktionsstøtte er Venstres gruppeformand Henrik Jørgensen ikke enige i.

- Principielt mener jeg ikke at det er en kommunal opgave at støtte en film. Vi har rigeligt med andre opgaver at bruge pengene til. Så ved jeg godt, at man kan stille nogle regnestykker op, men sådan nogle har også nogle forudsætninger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.