Nordjysk skole lukkes delvist - en femtedel af eleverne er smittede med corona

Alle elever, lærere og forældre opfordres til at blive testet

Alle lærere, elever og forældre opfordres til at blive PCR-testet for corona. Arkivfoto: Martin Damgaård

Alle lærere, elever og forældre opfordres til at blive PCR-testet for corona. Arkivfoto: Martin Damgaård

HJØRRING:130 elever på Muldbjergskolen på Skolevangen i Hjørring er konstateret smittet med corona.

Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed givet påbud om, at skolen skal lukke 0. til 5. klasse midlertidigt, foreløbig frem til og med 13. december.

Muldbjergskolen har 620 elever, og smitten har bredt sig hastigt i de mindste klassetrin.

- Vi har arbejdet efter de retningslinjer, der er for at forebygge smitte, siger skoledistriktsleder Mads Albertsen. Han ved ikke, hvorfor så mange elever er blevet smittet.

Alle elever, ansatte og deres familier opfordres til at blive PCR-testet.

Påbud om nedlukning

Hjørring Kommune har mandag udsendt denne pressemeddelelse om Muldbjergskolen:

"Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag mandag den 6. december 2021 givet byrådet i Hjørring Kommune påbud om en midlertidig nedlukning af 0.-5. klasse på Muldbjergskolen. Det betyder at nedlukningen for netop disse klassetrin begynder fra og med i morgen tirsdag d. 7. december.

Der er ved beslutningen om påbuddet lagt vægt på, at der er udbredt smitte med covid-19 på skolen. Samtidig har styrelsen lagt vægt på, at smitten primært er udbredt på 0.-5. klassetrin og at smitten er accelereret hurtigt. Det gør det nødvendigt at lave en midlertidig nedlukning for at forebygge eller inddæmme udbredelse af covid-19.

Påbuddet er gældende i 7 dage fra den 7. december 2021 til den 13. december 2021, begge dage inklusive. Medmindre Styrelsen for Patientsikkerhed inden da ophæver påbuddet eller fastsætter et nyt påbud.

Muldbjergskolen vil i denne periode være lukket for 0.-5. klasseelever og deres forældre eller andre pårørende. Eleverne bliver tilbudt nødundervisning i form af fjernundervisning.

Skolen er fortsat åben for almindelig undervisning for eleverne i 6. – 9. klasse. Her vil undervisningen være organiseret efter de retningslinjer, der blev indført fredag d. 3/12 i forbindelse med høj smitte i hele Hjørring Kommune.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler at alle skolens øvrige elever, personale og deres familier bliver testet mindst én gang i løbet af nedlukningen.

Kommunen er forpligtet til at tilbyde nødpasning på skolen til de elever, der er i målgruppen for nødpasning. De forældre, der har behov for nødpasning, kan aftale nærmere med Muldbjergskolen. Forældre bliver opfordret i videst mulig opfang at holde deres børn hjemme i de næste 7 dage."

Læs også:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Chok for socialdemokrater: Thomas Kastrup takker af som borgmester
Luk