Brand i villa: 71-årig mand omkommet

Beboeren i en villa i Sindal sad i kørestol.

Huset tog ikke så meget skade udvendigt, men var en del røg- og sodskadet indvendigt. Foto: Bente Poder

Huset tog ikke så meget skade udvendigt, men var en del røg- og sodskadet indvendigt. Foto: Bente Poder

Opdateret klokken 09.43 med oplysninger fra Nordjyllands Beredskab

SINDAL:Mandag morgen ved 5-tiden udbrød der brand i en villa på Kirkevej i Sindal. Nordjyllands Beredskab fik alarmen klokken 5.27.

Det var en nabo, der opdagede branden, og der stod en del røg ud af villaen, som bebos af en 71-årig mand, der sad i kørestol.

- Brandvæsenet ankom hurtigt til brandstedet, og vi har også en patrulje i Sindal for at få overblik over branden. Dog ved vi, at husets beboer - den 71-årige mand - er afgået ved døden, oplyser vagtchef Karsten Højrup Kristensen, Nordjyllands Politi.

- Vi sendte først et røgdykkerhold ind, og de fandt hurtigt husets beboer i soveværelset. Yderligere et røgdykkerhold blev sendt ind, og sammen fik de beboeren ud af det røgfyldte hus, fortæller indsatsleder Bo Isaksen, Nordjyllands Beredskab i Hjørring Kommune.

Den 71-årige blev overgivet til ambulanceredderne, der forsøgte genoplivning, men i ambulancen på vej til sygehuset afgik manden ved døden. Den afdøde blev herefter bragt til sygehuset i Hjørring.

Ifølge politiets vagtchef var det røgforgiftning, der førte til dødsfaldet.

- Huset tog ikke synderlig skade på udvendig side, mens det er ret røg- og sodskadet indvendigt. Vi har sikret bygningen, så ingen uvedkommende kan komme ind i huset, fortæller beredskabets indsatsleder.

De pårørende er ifølge politiets vagtchef mandag morgen blevet underrettet om dødsfaldet.

Politiet kan endnu ikke sige noget om årsagen til branden, men der skal foretages tekniske undersøgelser for at forsøge at fastslå brandårsagen..

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.