Coronavirus

Brandvæsenet forbyder traktordemonstration gennem Hjørring centrum

Arrangører måtte finde anden rute, som nu er til godkendelse hos politiet

De store traktorer må ikke køre gennem Hjørrings centrale gade - Østergade. Brandvæsenet vil ikke risikere, at gaden blokeres i tilfælde af brand. Arkivfoto: Lars Pauli

De store traktorer må ikke køre gennem Hjørrings centrale gade - Østergade. Brandvæsenet vil ikke risikere, at gaden blokeres i tilfælde af brand. Arkivfoto: Lars Pauli

HJØRRING:Den planlagte traktordemonstration for folkestyret & grundloven lørdag har fået nej til at køre gennem Hjørring midtby ad Østergade. Brandvæsenet har sagt nej til, at de mange traktorer blokerer gaden i tilfælde af brand.

- Vi ville gerne have været oppe gennem byen, men det får vi ikke lov til af brandvæsenet. Vi har nu en alternativ rute til godkendelse hos politiet. Vi har fået tilladelse til selve demonstrationen, siger Poul Raunsmed, nyvalgt talsmand for initiativgruppen "Vendsyssel står sammen", som er arrangør.

Initiativgruppen demonstrerer under mottoet Nok er nok - ikke mere bureaukrati fra København. Regeringens håndtering af coronasituationen omkring mink har udløst protesten.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) bliver den første taler ved demonstrationen, som klokken 12 samles ved Park Vendia i Hjørring.

Foruden Rasmus Prehn taler også folketingsmedlemmerne Per Larsen (K) og Peder Hvelplund (EL), samt Jeppe Søe, Niels Christensen (NB) og en repræsentant fra Bæredygtigt Landbrug.

- Det er vigtigt for mig at Vendsyssel står sammen, og at vi kommer til at høre alle politiske synspunkter, siger Poul Raunsmed.

Vendsyssel står sammen forventer at få tilladelse til en rute med opmarch fra Stiholt på A.F. Heidemansvej, kørsel ad Frederikshavnsvej, Parallelevej, Dronningensgade, Skolegade, Banegraven, og tilbage ad Banegårspladsen, Parallelvej, Frederikshavnsvej. Den sidste del af ruten til Park Vendia er uafklaret. Ruten forventes endeligt godkendt af politiet senere onsdag.

Poul Raunsmed oplyser, at 100 traktorer er tilmeldt på nuværende tidspunkt. Han forventer, at man runder godt 200 traktorer på lørdag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.