Bredt forlig i Hjørring Byråd

Uændret serviceniveau i 2022 i Hjørring Kommune

Et samlet byråd i Hjørring Kommune har indgået et budgetforlig, som sikrer et uændret serviceniveau i 2022 og fortsatte investeringer i udvikling i hele kommunen, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Jeg er tilfreds med, at vi kan fastholde serviceniveauet. Det er vigtigt for vores borgere. Det er nemlig noget af det, der har en stor betydning, og som alle kan mærke i hverdagen. Derfor er vi i byrådet glade for at vedtage et budget, hvor det er lykkedes, siger borgmester Arne Boelt (S).

Budgetforliget sikrer finansiering af driftsudgifter til flere ældre og stigende udgifter til det specialiserede socialområde nærmere bestemt Børne- og Familieområdet og Voksenhandicap.

Med disse stigende udgifter kræver det, at der afsættes flere penge for at fastholde et uændret serviceniveau.

Derfor er der i 2022 tilført følgende i forhold til budget 2021:

5,1 mio. kroner til sundheds- og ældreområdet

16,7 mio. kroner til voksen- handicapområdet

9,1 mio. kroner til børne- og familieområdet

Budgettet indeholder også investeringer i en fortsat udvikling af hele kommunen, med fokus på at være et attraktivt sted at besøge, bo, arbejde og drive virksomhed, påpeger borgmesteren.

Det er blevet hverdag

Men det er trods alt også blevet hverdag efter nogle år med meget store anlægsinvestering, påpeger Venstre.

-Hjørring Kommune kan ikke fortsætte med store anlægsbudgetter. Vi har simpelthen ikke råd, siger Venstres gruppeformand og borgmesterkandidat Søren Smalbro.

I det nye budget er der færre penge til rådighed. I 2022 ca. 133 mill. kr. og samlet set de næste fire år ca. 450 mill. kr.

En lille krølle på budgettet er en ekstraordinær indfrielse af kortfristede likviditetslån på 74,6 mill. kr. Dette giver en årlig besparelse på 8,6 mill. kr., som ellers i mange år skulle findes som besparelser andre steder.

- Da vi af forskellige årsager p.t. har en meget stor kassebeholdning, er det sund fornuft at indfri disse lån, siger Søren Smalbro.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.