Dyrlæger flytter og får mere plads

Landdyrlæger flytter fra Østervrå til Tårs. De er blevet den største praksis i Vendsyssel

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Esben Christoffersen skal som dyrlæge en dag tilse en ged en anden dag en ko. Han og de øvrige ti dyrlæger hos Vendsyssel Landdyrlæger tager sig af stordyrene, det vil sige de dyr, der er en del af landbrugsproduktionen samt heste. Udover dyrlægerne er der to kontoransatte og to i deres laboratorie hos Vendsyssel Landdyrlæger.

Den seneste tid har Esben Christoffersen haft travlt med at få overtagelsen af en ejendom på plads midt i Tårs. Vendsyssel Landdyrlæger flytter fra Østervrå til Tårs 1. september. De skal have klinik i den bygning, der hidtil har huset den kendte tøjforretning Chanella på hovedgaden i Tårs.

Esben Christoffersen  er dyrlæge og direktør hos Vendsyssel Landdyrlæger. 1 september flytter de fra Østervrå til Tårs.Foto: Kim Dahl Hansen <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Esben Christoffersen er dyrlæge og direktør hos Vendsyssel Landdyrlæger. 1 september flytter de fra Østervrå til Tårs.Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen

Dyrlægerne og deres personale havde brug for mere plads. De flyttede for fire år siden ind i en bygning i Østervrå efter en fusion mellem tre dyrlæger fra Sindal, Jerslev og Bindslev.

- Vores klinik i Østervrå ligger i samme bygning som Fakta, og Fakta ville gerne udvide. De overtager vores del, river den ned og bygger nyt, forklarer Esben Christoffersen.

Samtidig viste det sig, at ejeren af den bygning i Tårs, hvor Chanella ligger gerne ville sælge.

- Tårs er midt i Vendsyssel, og den placering passer os fint. Så da vi både kunne flytte ud af klinikken i Østervrå og få en ny placering med mere plads, syntes vi, at var vi nødt til at gøre det nu, siger dyrlæge Esben Christoffersen.

Vendsyssel landdyrlæger har siden fusionen for fire år siden fået flere ansatte, og er i dag den største klinik i Vendsyssel.

- Da der også var to ældre dyrlæger i andre praksis, der er stoppet har vi fået flere kunder, forklarer Esben Christoffersen.

Landdyrlægernes arbejde

Her er nogle af de opgaver Vensyssel Landdyrlæger udfører:

Sundhedsrådgivning for alle dyrearter.

Medicinsk og kirurgisk behandling.

Kikkertoperation af venstresidig løbedrejning.

Ægtransplantation på køer og kvier.

Laboratoriediagnostik: Bakteriologisk undersøgelse af mælk. Ormeundersøgelse og coccidieundersøgelser. Råmælkantistofbestemmelser. Virus og cryptosporidie bestemmelse. Blodprøveundersøgelser.

Tandraspning med elektrisk tandrasp.

Skydning af vilde dyr med bedøvelsesgevær.

Kilde: Dyrlægernes hjemmeside, https://vendsyssellanddyrlaeger.dk

De skal være ude af klinikken i Østervrå 1. september, og er i gang med at bygge om i Tårs. Så den præcise flyttedato bliver inden første september, og der er ikke taget stilling til en eventuel markering af indflytningen i lokalerne i Tårs.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.