Eftersøgning af savnet fisker er nu indstillet

Efter flere timers eftersøgning er det ikke lykkedes at finde en 56-årig fisker, der faldt overbord ud for Hirtshals natten til torsdag

Foto Jakob Gammelgaard

Foto Jakob Gammelgaard

HIRTSHALS:Efter flere timers søgen i Skagerrak har Forsvarets søredningstjeneste nu indstillet eftersøgningen af en savnet 56-årig fisker i Skagerrak nordvest for Hirtshals.

To helikoptere og flere kystredningsbåde var sat ind i eftersøgningen af fiskeren, som natten til torsdag faldt over bord fra sin fiskerbåd.

- Der blev slået alarm klokken 03.41 i nat fra et fiskerfartøj, som havde mistet kontakten med et andet fartøj. Det viser sig, at personen på båden er faldet over bord, sagde Lars Skjoldan, presserådgiver for Forsvarskommandoen, torsdag morgen.

Var alene på båden

Bådene var i gang med at sætte garn i nærheden af hinanden ved Det Gule Rev cirka 22 sømil nordvest for Hirtshals.

Der er tale om en 56-årig mand fra Brovst-området, der var skipper på fiskerbåden. Han var alene på både, da han faldt overbord, fortæller formand for Hirtshals Fiskeriforening, Niels Kristian Nielsen til NORDJYSKE.

- Det er en sort dag på havnen i Hirtshals, og vores tanker går til de pårørende, siger formanden.

Adskillige deltog i eftersøgning

Kystredningsstationerne i Hirtshals, Hanstholm, Thorup Strand og Skagen sendte redningsbåde ud i håbet om at finde den savnede mand.

Et af Forsvarets patruljeskibe satte også kurs mod området, ligesom to redningshelikoptere fra flyvestationerne i Aalborg og Skrydstrup blev tilkaldt.

Lars Skjoldan ville torsdag morgen ikke give nogen vurdering af, hvad sandsynligheden for at finde fiskeren i live var.

- Det tør jeg simpelthen ikke gætte på. Man kan sige, at vandet er varmt, og forholdene derude er rigtig gode. Nærmere end det kan jeg nok ikke komme det, lød det fra Lars Skjoldan.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.