Et velkomment pusterum til butikker i Sindal

Separatkloakering holder ferie. Nørregade åbnes helt ved lyskrydset

Butikkerne har før måtte kæmpe med spærrede gader på grund af separatkloakering  i Toftegade og Sverrigsgade (billedet). Arkivfoto: Martin Damgård

Butikkerne har før måtte kæmpe med spærrede gader på grund af separatkloakering i Toftegade og Sverrigsgade (billedet). Arkivfoto: Martin Damgård

SINDAL:Da Hjørring Vandselskab begyndte at grave Østergade op for at lave separatkloakering lukkede man delvist Nørregade ved lyskrydset. Butikker i Nørregade mærkede straks et fald i omsætningen, men nu kommer der et pusterum.

Entreprenøren holder sommerferie, så der åbnes helt for trafik gennem Nørregade i tre uger.

- Vi satser på, at der kan åbnes fredag aften (10. Juli), oplyser Carsten Thomsen fra Hjørring Vandselskab.

Uddeler i Superbrugsen, Simon Rødkjær, glæder sig over pausen på tre uger. Arkivfoto: Martin Damgård

Uddeler i Superbrugsen, Simon Rødkjær, glæder sig over pausen på tre uger. Arkivfoto: Martin Damgård

Uddeler i Superbrugsen i Sindal, Simon Rødkjær, hilser åbningen særdeles velkommen.

- Det er en god nyhed. Vores omsætning faldt 20 procent de to første uger, da de begyndte, og andre butikker har også mærket det, siger Simon Rødkjær.

- Folks vaner kan hurtigt ændre sig, så vi kan ikke være sikre på at få hele omsætningen tilbage. Det er dog fantastisk, at der åbnet. Vi håber på en god weekend.

Hjørring Vandselskab ved, at gravearbejdet rammer butikkerne.

- Vi er i fremtiden nødt til at stramme op. Vi vil insistere på, at tidsplaner overholdes og uddele dagbøder til entreprenører, hvis de ikke bliver det. Vi vil også forlange rigtig god skiltning til bilister og andre trafikanter, mens arbejdet står på, siger Hjørring Vandselskabs bestyrelsesformand, Ole Ørnbøl.

- Det har været mig meget magtpåliggende, at gravearbejdet skal udføres skånsomt for de handlende - især i Sindal.

Superbrugsen og andre butikker har nemlig prøvet det før. De led i 2019 under separatkloakeringen i blandt andet Toftegade, der løber parallelt med Nørregade. Gravearbejdet tog længere tid end beregnet.

Separatkloakeringen i Nørregade skal efter planen ske i 2022. Mange butikker frygter for omsætningen til den tid.

- Når vi går i gang i Nørregade, vil vi lave fælles annoncering med de handlende for at hjælpe og vejlede butikkernes kunder i forbindelse med gravearbejdet, siger Ole Ørnbøl.

Når entreprenøren genoptager arbejdet om tre uger, skal der graves fjernvarmerør ned i søndre side af Østergade. Man begynder i uge 32 i begyndelsen af august i Vestergade og spærrer igen Nørregade af. Man vil dog stadig kunne køre op ad Nørregade i nordlig retning, men ikke ud i krydset fra Nørregade.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Køkkenfirma åbnede butikker på stribe: Nu har de en ny plan
Luk