Frode og Erik var sure, men første afsnit blev lidt pinligt

KOMMENTAR: Aktiv opposition i Hjørring Byråd skal måske vælge deres kampe med større omhu

Der var gang i oppositionen ved det første byrådsmøde i Hjørring. Foto: Henrik Bo. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Der var gang i oppositionen ved det første byrådsmøde i Hjørring. Foto: Henrik Bo. Foto: Henrik Bo

I pressen elsker vi en aktiv opposition, der får lidt gang i kludene og den kritiske debat i byrådet, så det ikke bliver rent rygklapperi, som der har været en tendens til i lange perioder i den foregående byrådsperiode i Hjørring.

Men da det nye byråd, med ny borgmester Søren Smalbro (V) i spidsen, bød indenfor for første gang i år, var der fra start kommet nye boller på suppen. Det blev dog i dette tilfælde en lidt tåkrummende forestilling, hvor det mest handlede om at være på tværs for at være på tværs.

Utålmodigheden bredte sig også tydeligt hos det øvrige byråd. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Utålmodigheden bredte sig også tydeligt hos det øvrige byråd. Foto: Henrik Bo

En lang stribe udpegninger af medlemmer til diverse råd, nævn og bestyrelser blev én for én anfægtet af Frode Larsen fra Nye Borgerlige og Erik Høgh-Sørensen fra Dansk Folkeparti.

De stillede samstemmende adskillige ændringsforslag om andre, der efter deres mening var mere egnede - og det, der ellers var ekspeditionssager, kom pludselig til at fylde uforholdsmæssigt meget. Især når protesterne ofte var fulgt af bemærkningen:

"Ham kender jeg ikke, så jeg stemmer imod"

Her kunne man måske forlange, som det også undervejs blev påpeget af andre medlemmer af byrådet, at den kritiske opposition måske kunne have forberedt sig lidt bedre på forhånd med fakta om de mennesker, der fik deres lønnede og ulønnede ben. Ligesom man i øvrigt kan forvente, at de folkevalgte forbereder sig i alle mulige andre sager.

- Men vi sidder jo ikke med og får ikke noget at vide, lød forsvarstalen fra Frode Larsen (NB), og dermed ramte han hovedet på sømmet. For det her handlede tydeligvis mest om at demonstrere utilfredsheden med, at de to ikke var blevet inviteret ind i varmen i konstitueringsaftalen hos det borgerlige flertal efter kommunalvalget 16. november.

Jo jo, underholdningsværdien var da til tider til stede, men det blev lidt trættende og en håndbolddommer ville nok for længst have hævet armen. Jeg tror heller ikke, at livesendingen fra byrådsmødet får Netflix til at ryste i bukserne. Men tag ikke fejl. Vi glæder os til mange livlige debatter i Hjørring Byråd i de kommende fire år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.