Frustreret musiker efter lockdown i Tversted: Idioti!

Trommeslageren Stefan Pasborg retter skytset mod politiet

Stefan Pasborg er 45 år, fik sit første trommesæt af den danske jazzlegende Alex Riel, og betragtes som en markant musiker på den europæiske jazzscene. Foto: Stephen Freiheit

Stefan Pasborg er 45 år, fik sit første trommesæt af den danske jazzlegende Alex Riel, og betragtes som en markant musiker på den europæiske jazzscene. Foto: Stephen Freiheit

TVERSTED:Trommeslageren Stefan Pasborg var en af de tre musikere, som tirsdag aften måtte opgive at gå på scenen ved Jazzy Days-festivalen i Tversted, da to patruljer fra Nordjyllands Politi troppede op og lukkede dørene til den planlagte koncert med Carsten Dahl Trinity, mens publikum blev sendt hjem med truslen om, at hundepatruljer var på vej, hvis de ikke makkede ret.

Det på trods af, at festivalledelsen havde alle nødvendige tilladelser i hus, hvilket Nordjyllands Politi også efterfølgende har undskyldt.

Ordensmagtens optræden tirsdag aften var dråben, der fik bægeret til at flyde over hos Stefan Pasborg efter et frustrerende halvår, hvor coronarestriktionerne har ramt de udøvende kunstnere ekstra hårdt med aflyste koncerter i massevis.

50 aflyste koncerter

- Jeg har personligt fået aflyst 50 koncerter - deraf mange i udlandet, hvor jeg spiller meget og ikke kan spille i øjeblikket. Derfor opbygger der sig en vis form for frustration. Det er helt fair, at vi skal selvfølgelig skal passe godt på hinanden, og vi gør alt det, vi kan. Vi bærer mundbind, og vi spritter af, og vi holder afstand - også os, der holder koncerterne. Men når man så oplever, at politiet ikke engang selv kan håndhæve de regler, der bliver sat, og de tilladelser, de selv giver, så begynder det at tangere idioti, lyder det fra en frustreret Stefan Pasborg, der havde brugt fem timer på at køre til Tversted før koncerten - blot for at se den blive aflyst.

I et opslag på Facebook lader han sin frustration over situationen og ordensmagtens indgriben få frit løb.

Igår aftes mistede jeg så for alvor troen på at de magthavende i dette land har styr på deres ting…. Kl. 22:00 igår...

Slået op af Stefan Pasborg iOnsdag den 14. oktober 2020

"Det er en skændsel at politiet ikke engang SELV kender reglerne og er i stand til at tænke én sammenhængende og selvstændig tanke. Og det er en direkte hån mod udøvende kunstnere, arrangører og publikum som alle gør sit yderste for at forsøge at bevare noget sjæl og LIV igennem denne forpulede tid", skrev Stefan Pasborg i et opslag, han delte, før Nordjyllands Politi gik ud med en undskyldning for at have stoppet tirsdagens koncert uretmæssigt.

Jeg står ved alt

- Jeg står ved alt det, jeg har skrevet. Det, jeg synes er allermest skuffende i det her, er, at det ikke virker som om, at de betjente, der bliver sendt ud, kan tænke selvstændigt. Og når arrangørerne så beder om at få lov til at tale med deres overordnede, så bliver det bare afvist. Så er vi efter min mening på vej mod noget, der er skræmmende, siger Stefan Pasborg.

Lukningen af tirsdagens koncert i Tversted skete, fordi Nordjyllands Politi modtog en anmeldelse fra en forbipasserende om, at det var gang i en piratfest.

"Jeg syntes det er på tide, at man begynder at spørge sig selv om den forsigtigper-ideologi der styrer vores liv i forh. til kultur-arrangementer i denne tid ikke er ved at ta overhånd, når én lokal tumpe kan skabe en fejlagtig lemminge-mentalitet og angst hos politiet.... Det skuffer mig, når jeg kan se og mærke, hvor meget vi kunstnere, alle arrangørerne og ikke mindst publikum kæmper for at passe så godt på hinanden. Og jeg føler at vi bliver trukket i den helt forkerte retning rent socialt og menneskeligt i denne tid", skriver Stefan Pasborg på sin Facebook-side.

Spiller på svensk jazz-festival

Hans næste planlagte koncert er 20. oktober i Aarhus, mens han tre dage senere efter planen igen skal på scenen som en del af Carsten Dahl Trinity.

Denne gang ved Umeå Jazz Festival i Sverige. Den bliver sikkert ikke aflyst, for svenskerne har lige siden starten på coronanedlukningen kørt en anderledes åben politik end Danmark.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden