Her tænker de højt: Skole får stor sum fra fond til klatrepark

Knapt 400.000 kroner på vej til friskole til etablering af Vendsyssel Klatrepark, der også skal kunne benyttes af andre

Vendsyssel Friskole får støtte til etablering af en klatrepark, der også skal kunne bruges af andre end skolens egne elever.Foto: Bente Poder

Vendsyssel Friskole får støtte til etablering af en klatrepark, der også skal kunne bruges af andre end skolens egne elever.Foto: Bente Poder

NORDJYLLAND:Nordea-fonden uddeler 68 millioner kroner til projekter i små byer i Danmark fra ”Her bor vi”-puljen.

Puljen skal styrke aktive fællesskaber i de små bysamfund, og blandt modtagerne er Vendsyssel Friskole i Mosbjerg.

Her får man 383.180 kroner til etablering af Vendsyssel Klatrepark, som ”skal komme alle skolens elever til gavn. Derudover inviteres øvrige skoler, institutioner og idrætsforeninger ind fra nabobyerne for at skabe mere sammenhængskraft i området”, som det hedder.

Dermed er Mosbjerg med 242 indbyggere en af de 61 småbyer over hele landet, som har fået kontant økonomisk støtte til projekter, som kan samle lokalbefolkningen.

I alt har fonden modtaget mere end 513 ansøgninger fra 471 småbyer. Det svarer til at samlet mere end hver tredje mindre bysamfund har søgt Her bor vi-puljen, og det får Nordea-fonden til at lægge ekstra 8 mio. kroner oven i den 60 mio. kr. store pulje.

- Vi er overvældede og også overraskede over den store interesse. Samlet set har vi modtaget ansøgning fra mere end hver tredje landsby og mindre bysamfund i landet. Det understreger, den fornemmelse vi havde i forvejen: at de små bysamfund formår at løfte i flok for at realisere deres drømme, siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden, der støtter gode liv.

Rygstød til fællesskaber

Nordea-fonden vil med puljen inspirere de mindre lokalsamfunds drivkræfter og give plads til de ofte oversete potentialer, som kan samle byen og dens beboere.

- Vi ser puljen som et økonomisk rygstød til de lokale ildsjæle. Mange steder har man foruden vores støtte selv rejst midler via kommunen, lokale indsamlinger og andre fonde, siger direktør Henrik Lehmann Andersen.

Ansøgningerne spænder vidt, men alligevel er der nogle klare tendenser.

Aktivitetspladser, shelters og legepladser hitter, og der er mange stier, broer og multibaner blandt de 61 støttede projekter, som fordeler sig over hele landet. Flest småbyer i Syddanmark har fået støtte efterfulgt af Sjælland, Midtjylland, Nordjylland og Hovedstaden.

I alt uddeler Nordea-fonden 31,8 mio. kroner i denne anden og sidste uddelingsrunde. Samlet set ender Nordea-fonden med at støtte 139 projekter med samlet 67,9 mio. kr.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.