Investeringsselskab overtager Hirtshals Yard: 100 arbejdspladser sikret

Hornsnes Invest køber 60 procent af værftet og tilfører tocifret millionbeløb

Rasmus Brohus i flydedokken. Han glæder sig over den nye lokale ejerkreds bag værftet. Arkivfoto: Bent Bach

Rasmus Brohus i flydedokken. Han glæder sig over den nye lokale ejerkreds bag værftet. Arkivfoto: Bent Bach

HIRTSHALS:Investeringsselskabet Hornsnes Invest A/S overtager 60 procent af aktierne i Hirtshals Yard A/S.. I samme forbindelse tilføres værftet et tocifret millionbeløb. Det oplyser de to selskaber i en fælles pressemeddelelse mandag morgen.

Oven på ulykken med den kæntrede flydedok sidste år er Hirtshals Yard tilbage i fuld produktionskapacitet, og med de nye lokale investorer er virksomheden sikret et solidt fundament under den fortsatte udvikling. Desuden fastholdes op mod 100 arbejdspladser på værftet og blandt underleverandørerne i Hirtshals, lyder det i pressemeddelelsen.

Flydedokken ved Hirtshals Yard væltede i august 2018, men værftet er nu oppe på fuld kraft igen. Arkivfoto: Bente Poder <i>Bent Bach</i>

Flydedokken ved Hirtshals Yard væltede i august 2018, men værftet er nu oppe på fuld kraft igen. Arkivfoto: Bente Poder Bent Bach

Bag Hornsnes Invest står selskaberne Asbjørn A/S, Rederiet Ruth A/S, Beinur A/S og Rederiet Isafold P/R, der i praksis udgøres af fire fiskefartøjer med hjemhavn i Hirtshals.

Hornsnes Invest går med investeringen i Hirtshals Yard aktivt ind i bevarelsen af et lokalt skibsværft i Hirtshals og opnår på samme tid medejerskab af et værft, der er blandt landets førende, når det gælder servicering, reparation og vedligeholdelse af fiskefartøjer.

Investeringen i Hirtshals Yard fastholder derudover godt 100 arbejdspladser på selve værftet og blandt de lokale underleverandører og samarbejdspartnere, som værftet til daglig beskæftiger.

Sikrer udvikling og vækst

- Vi har etableret Hornsnes Invest med det ene formål at bevare og etablere arbejdspladser i Hirtshals og Vendsyssel. Efter ulykken sidste år har det været afgørende for os at skabe ro omkring værftet som arbejdsplads, og med investeringen i Hirtshals Yard sikrer vi det økonomiske grundlag under virksomhedens fortsatte udvikling og vækst. Det har stor betydning for de godt 100 familier, der på den ene eller anden måde brødfødes gennem Hirtshals Yard, siger Fridi Petur Magnusen, direktør i Hornsnes Invest A/S og medejer af Asbjørn A/S.

- Efter ulykken med flydedokken har vi været på udkig efter en kapitalstærk investor, og det er særdeles positivt, at det er Hornsnes Invest, der nu bliver en aktiv del af ejerkredsen bag værftet. De har mange års erfaring med pelagiske fiskefartøjer og står for en høj kvalitet og dyb viden på området, både med hensyn til materiel og produktion. Fra værftets side er vi derfor meget glade for, at vi nu kan offentliggøre en helt ny og lokal ejerkreds bag værftet, kommenterer Rasmus Brohus, administrerende direktør i Hirtshals Yard, som han sammen med Jesper Reinholt og Ejerselskabet af 3. maj 2012 ApS etablerede tilbage i 2012.

- Det er meget positivt, at vi i kraft af Hornsnes Invests overtagelse af en stor del af Hirtshals Yard nu kan bevare et stort antal lokale arbejdspladser. Værftet er på få år blevet et vigtigt omdrejningspunkt for en lang række faggrupper i kommunen, og det er meget vigtigt for Hjørring Kommune, Hirtshals Havn og ikke mindst Hirtshals by, at vi har så stor en arbejdsplads. Derfor kan jeg kun rose parterne for at have fundet en fælles vej frem, udtaler Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune.

Tidligere ejerkreds udtræder

I august 2018 var Hirtshals Yard ude for en ulykke, hvor værftets 82 meter lange flydedok på grund af en fejlbehæftet ventil tog vand ind og kæntrede. Siden har værftet arbejdet på højtryk med at genoprette flydedokken, og Hirtshals Yard er nu i mål med istandsættelsen, der blandt andet omfatter et nyt og avanceret alarmsystem.

I forbindelse med Hornsnes Invests overtagelse af aktiemajoriteten i Hirtshals Yard udtræder en del af den tidligere ejerkreds bag værftet, så det fremadrettet er personerne bag Hornsnes Invest, der sammen med Rasmus Brohus og Jesper Reinholt udgør den daglige ledelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.