”Isdronningen” er stoppet: Det skal Jette lave nu - men hvad blev der af den berømte guf?

Fredag åbnede ishusene i Tversted for første gang i flere årtier uden Jette Bundesen

Sådan kender mange Jette Bundesen - i fuld vigør med is og guf som omdrejningspunkt. For første gang i flere årtier skal hun lave noget andet end at forpagte et ishus. <i>Arkivfoto: Mette Nielsen</i>

Sådan kender mange Jette Bundesen - i fuld vigør med is og guf som omdrejningspunkt. For første gang i flere årtier skal hun lave noget andet end at forpagte et ishus. Arkivfoto: Mette Nielsen

I næsten 30 år har Jette Bundesen huseret i både Det Grå og Det Blå Ishus i Tversted, som forpagter af to af Premier Is’ huse på Tannisbugtvej, men i januar sprang ”is-bomben”: På grund af uenighed med Premier Is om en ny aftale, ville hun ikke længere være forpagter - og med sig tog hun den hemmelige guf-opskrift, der har været en bestseller i årevis blandt turister og fastboende.

I denne tid, hvor ishuse landet over - også i Tversted - igen slår lugerne op, kunne man måske tro, at hun savnede livet blandt is-bøtterne?

- Nej, men jeg har da undret mig over, at de nye forpagtere ikke har åbnet ishusene før nu. Vi går tit tur dernede, og der har jo allerede været godt vejr og masser mennesker i området, siger Jette Bundesen, der har fundet nyt arbejde - i hvert fald i sommersæsonen.

- Omkring maj begynder jeg i receptionen på Aabo Camping i Tversted. Indehaveren, Kurt, har ellers sin datter til at hjælpe, men hun er på barsel, fortæller hun.

- Og det er ”kun” 37 timer om ugen, siger hun med henvisning til, at dagene på Tannisbugtvej kunne blive lange i sæsonen.

Jette Bundesen har i øvrigt for mange år siden været ansat på Aabo Camping - inden istiden tog sin begyndelse.

Men nok så vigtigt: Hvad med guffen?

I januar bekendtgjorde hun, at den hemmelige guf-opskrift muligvis skulle sælges ...er der så sket noget?

- Jeg har stadig opskriften inde i mit hoved. Jeg har fået nogle bud, men de har været for lave, så det har jeg ikke taget seriøst. Men måske sker der alligevel noget med guf-opskriften i løbet af sommeren, lyder det lidt kryptisk fra Jette Bundesen, der ikke vil løfte sløret yderligere.

Jette Bundesen forpagtede i mange år først Det Blå Ishus, men for få år siden valgte hun udelukkende at koncentrere sig om Det Grå Ishus - nu er det endegyldigt slut.

Årets åbning af husene på Tannisbugtvej skete fredag - paradoksalt nok med snevejr som optakt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.