Kæntret fiskerbåd skal på ret køl i Hirtshals

Det nybyggede norske fiskerfartøj, der sidste fredag kæntrede ud for Hanstholm, er bragt til kaj i Hirtshals

Det norske fiskerfartøj ligger nu i Hirtshals. Foto: Torben Hansen

Det norske fiskerfartøj ligger nu i Hirtshals. Foto: Torben Hansen

Et spritnyt norsk fiskefartøj der sidste fredag vendte bunden i vejret cirka fem sømil ud for Hanstholm, er nu bragt i havn i Hirtshals, hvor et bjærgningsfirma skal forsøge at få det på ret køl igen. Det sker formentlig lørdag.

Fiskefartøjet var på slæb fra Gdansk i Polen til Hvide Sande, hvor det skulle gøres helt færdigt. Selvom vejret var fint kæntrede det og vendte bundet i vejret. Der var ingen ombord og der var kun tale om materiel skade. Svendborg Bugsering - NH Towage A/S, der stod for transporten, har ikke ønsket at udtale sig yderligere i sagen, da det bliver en forsikringssag mellem NH Towage A/S og ejeren af skibet.

Man forsøgte i første omgang at få skibet på ret køl på stedet, men uden held.

- Skibet er blevet slæbt til kaj i Hirtshals, hvor der er gode faciliteter til at forsøge at få det vendt rundt, fortæller havnedirektør Jens Jensen.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fiskefartøjet er et ’råt’ skib uden inventar, fiskegrej og andet udstyr, så det ligger let i vandet og der er derfor formentlig skabt en ubalance, så det er kæntret. Men hvad årsagen præcist er til kæntringen i det ellers flotte vejr, er stadig uvist.

Det er Nordic Marine Consult, der står operationen med at få skroget vendt. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra firmaet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ansat krænkede elever på skole: Her er dommen
Luk