Kemikaliealarm på fabrik i Tårs: 63 medarbejdere blev evakueret

Der blev slået alarm på Scandic Food i Tårs, da der blev opdaget kemikaliedampe i et rum

Foto Henrik Louis

Foto Henrik Louis

TÅRS:Politi, beredskab og ambulancer rykkede onsdag kort før klokken 11 stort ud til Scandic Food i Tårs, da der blev slået alarm om et kemikalieudslip med mulig eksplosionsfare.

De første meldinger lød på et kemikalieudslip af en ukendt væske, og politiet afspærrede derfor området omkring fabrikken.

Men da beredskabet fik undersøgt stedet nærmere viste det sig dog hurtigt, at der ikke var fare for eksplosion, og at der heller ikke var tale om et egentlig udslip, men om kemikaliedampe, fortæller indsatsleder Dorthe Krogh fra Nordjyllands Beredskab.

- Det var et læk på en slange med salpetersyre, som reagerede på noget andet kemi i rummet, og som forårsagede kemiske dampe, fortæller indsatslederen.

Fareområdet var derfor heller ikke ret stort, og derfor var det ikke været nødvendigt at evakuere de omkringliggende bygninger.

- Denne hændelse er afgrænset til fabrikkens lokaler. Beboere og andre, der befinder sig i området, kan trygt færdes udenfor, siger vagtchef Per Jørgensen, Nordjyllands Politi.

Medarbejdere evakueret

63 medarbejdere på Scandic Food blev evakueret, da kemikaliealarmen lød, og medarbejderne er efterfølgende blevet undersøgt.

- Vi reagerer på en melding om et større kemikalieudslip og mulig eksplosionsfare. 63 medarbejdere på fabrikken blev derfor evakueret for en sikkerheds skyld. De er tilset af en læge, og ingen af dem er kommet til skade, vagtchef Per Jørgensen, Nordjyllands Politi.

Omkring klokken 13 forlod politiet og beredskab igen stedet.

Beredskabet har stoppet tilførelsen til den slange, der sprang læk, og håndværkere skal nu udbedre skaden, inden produktionen kan genoptaget, fortæller indsatsleder Dorthe Krogh.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.