Kom med indenfor i en usædvanlig bolig: Kristian har købt en kirke - med pub i tårnet

Kristian Bast har byttet bolig med de tidligere ejere og er rykket ind i drømmeboligen, den gamle metodistkirke i Hjørring - og i undertagen kommer det til at handle om både negle og fotografi

Kristian Bast har fundet sin drømmebolig i Markedsgade i Hjørring - den gamle metodistkirke, der er nabo til Bryghuset Vendia. <i>Foto: Henrik Louis</i>

Kristian Bast har fundet sin drømmebolig i Markedsgade i Hjørring - den gamle metodistkirke, der er nabo til Bryghuset Vendia. Foto: Henrik Louis

HJØRRING:Der hænger et stort fotografi med bare baller på væggen i stuen.

Man kunne næsten fristes til at bemærke, at enden er nær i den gamle metodistkirke i Hjørring, men intet kunne være mere forkert.

Det er tværtimod tale om en ny begyndelse for fotograf Kristian Bast, der er flyttet ind i den mere end 100 år gamle bygning i Markedsgade i Hjørring.

 <i>Foto: Henrik Louis</i>

Foto: Henrik Louis

- Jeg er bare så vild med det naturlige lys, der kommer ind, siger Kristian Bast med et stort smil og peger mod ovenlysvinduerne.

Han er havnet i sin drømmebolig, men vejen dertil har været lidt kringlet.

Byttede bolig

Kristian Bast og hans søster købte for en halv snes år siden et rækkehus til deres mor på Agerhønevej i Hjørring.

- Men hun døde allerede et halvt år efter, og så flyttede jeg ind i stedet for, fortæller han.

 <i>Foto: Henrik Louis</i>

Foto: Henrik Louis

Det blev til en halv snes år i rækkehuset, men da Kristian Bast opdagede, at den gamle metodistkirke var til salg, var han solgt.

Kirken har gennemgået en kæmpe renovering, som den nu tidligere ejer, Jesper Løth Larsen, har stået bag.

 <i>Foto: Henrik Louis</i>

Foto: Henrik Louis

Kirken blev sat til salg for mere end tre millioner kroner, men der har været tale om en ejendomshandel, hvor flere forhold er faldet godt i hak undervejs, så Kristian Bast kunne realisere sin drøm:

- Det har været et super godt forløb. Det viste sig, at de tidligere ejere ledte efter noget, der mindede om det rækkehus, jeg skulle have solgt, fortæller Kristian Bast.

Så mens Kristian Bast rykkede ind i Markedsgade, flyttede Jesper Løth Larsen og kone ind i rækkehuset på Agerhønevej - der er dog ikke byttet lige over, dertil var kirken alligevel for dyr.

 <i>Foto: Henrik Louis</i>

Foto: Henrik Louis

- Men det er alligevel kommet til at se fornuftigt ud økonomisk, da jeg har lejet stue-etagen ud til erhverv, lyder det fra Kristian Bast.

 <i>Foto: Henrik Louis</i>

Foto: Henrik Louis

Pub med udsigt

146 kvadratmeter bolig har han til rådighed i alt. Stue, køkken, soveværelse og badeværelse befinder sig på samme etage. En trappe fører videre op på en hems, hvor der er plads til gæster - og til sidst fører en smal trappe op i det gamle kirketårn, hvor klokken for længst er fjernet. I stedet er der indrettet en lille pub i tårnværelset, hvor der er god udsigt over dele af Hjørring.

 <i>Foto: Henrik Louis</i>

Foto: Henrik Louis

Der er med andre ord ikke så meget fromhed tilbage i den gamle kirke, og Kristian Bast betegner sig i øvrigt som "kulturkristen", når det kommer til graden af tro.

Polterabend i underetagen

Kristian Bast har tidligere arbejdet hos PhotoCare i Hjørring, men arbejder i dag som fotolærer på Vrå Højskole.

- For tre år siden blev jeg ramt af stress så hårdt, at jeg blev nødt til at have en tegning af et par bukser hængende på væggen, så jeg kunne huske at tage dem på, inden jeg gik ud, fortæller han.

Kristians kirke ...

Han stoppede hos PhotoCare, og lige da han var kommet til hægterne igen, blev han kontaktet af Vrå Højskole, der manglede en fotolærer.

- Det er et fantastisk sted, hvor jeg også bliver inspireret af nogle af de krøllede hjerner, jeg møder blandt eleverne, siger han.

Kristian Bast har desuden sit eget firma - By Bast - hvor han blandt andet fotograferer en halv snes bryllupper om året, ligesom han skyder billeder til flere af Metropol Shoppingcenters kataloger.

 <i>Foto: Henrik Louis</i>

Foto: Henrik Louis

Kristian Bast har lejet en del af underetagen ud til firmaet Laq Shield, der fører en række negle-produkter. 

Ifølge indehaverne - Julie Weinreich Sørensen og Mads Høst - omsætter det knapt seks år gamle firma for næsten et par millioner kroner om året.

Julie Weinreich Sørensen og Mads Høst er ved at indrette forretningslokale i underetagen. <i>Foto: Henrik Louis</i>

Julie Weinreich Sørensen og Mads Høst er ved at indrette forretningslokale i underetagen. Foto: Henrik Louis

I øjeblikket arbejder de på højtryk på at indrette underetagen til butik og showroom. Der skal ligeledes være foto-atelier til Kristian Bast bagerst i lokalet, og med tiden regner fotograf og Laq Shields også med at lave fælles arrangementer.

- Det kunne eksempelvis være en polterabend eller en pigeaften, hvor man får et lille glas, får ordnet negle og skudt lidt billeder, inden man skal videre i byen, lyder det fra Kristian Bast.

 <i>Foto: Henrik Louis</i>

Foto: Henrik Louis

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.