Konservative i Hjørring Byråd vil give mulighed for friplejehjem på Havbakken

Den konservative byrådsgruppe forslår at udbyde Havbakken til minimum 25 millioner kroner

Plejecenter Havbakken i Tornby <i>Hans Ravn</i>

Plejecenter Havbakken i Tornby Hans Ravn

TORNBY:Den konservative byrådsgruppe i Hjørring foreslår nu en ny løsning på lukningen af plejecenter Havbakken. Det går på at de borgere, der har planer om et friplejehjem i Tornby, når Havbakken lukkes, i stedet får mulighed for at købe Havbakken og drive det som et friplejehjem, så de beboere, der ikke ønsker at flytte, kan blive boende

-Den konservative byrådsgruppe ønsker stadig at fastholde beslutningen, at driften af Ældrecenter Havbakken lukkes d. 1. november og borgere overgår til hjemme- og sygeplejen, men vi vil gerne søsætte en fælles løsning, som forhåbentlig kan give bred politisk opbakning, siger gruppeformand Per Møller og fortsætter:

-Tornby-borgerne skal ikke bruge ressourcer på at opføre et nyt friplejehjem, alt i mens et politisk flertal samtidig lukker og nedriver ejendommen. Det er hverken bæredygtigt eller sund fornuft, når vi som kommune og fællesskab arbejder for at efterleve FN’s 17 verdensmål” siger Per Møller der heller ikke mener, at borgere i Hjørring kommune ikke skal gå rettens vej for at få de løsninger de ønsker.”

Det konservative forslag

Ældrecenter Havbakken nedlægges den 1. november 2019, som besluttet 27. marts.

Plejehjemmet sendes i udbud til en mindstepris på 25 millioner.

Indtægterne ved salget af ejendommen tilfalder ældreområdets budget i 2020 og 2021.

-Det er nærmest halv pris af hvad det koster ved nyopførelse. Ingen beboer skal flytte, hvilket har været både beboernes og de pårørendes bekymring. Samtidig får vi den nødvendige likviditet til at holde vores budgetter i 2020 og 2021” siger Per Møller.

- Vi er klar over, at Hjørring kommunes langsigtede økonomiske udfordringer på ældreområdet, grundet demografien og overkapacitet af plejeboliger, ikke løses ved at sælge Havbakken. Byrådet skal samarbejde om andre politiske løsninger” slutter gruppeformand Per Møller.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.