Video: Landmænd i traktorprotest - sådan reagerede de på ministerbesøg

Stor traktordemonstration lørdag mod regeringens håndtering af mink-sagen. Fødevareminister Rasmus Prehn (S) kom på besøg

Sådan så det ud i Hjørring lørdag formiddag. Foto: Kim Dahl Hansen

Sådan så det ud i Hjørring lørdag formiddag. Foto: Kim Dahl Hansen

HJØRRING:Hundredvis af nordjyske landmænd fik lørdag, i strålende solskin, luftet både deres traktorer og deres frustrationer over regeringens håndtering af minksagen.

Cirka 300 traktorer sneglede sig vej ind gennem byen, og der er ingen tvivl om, at det også bliver et langt, sejt traktortræk at få genskabt tilliden og få lagt en dæmper på stridighederne og komme videre.

- Få nu sikret fremtiden for de minkavlere, og lad os så få noget ro til udføre det arbejde, som vi gør rigtig godt, lød det fra landmand i Uggerby, Karsten Weinkouff.

På talerstolen havde fødevareminister Rasmus Prehn (S) vovet sig ind i løvens hule, og det blev mødt med både respekt, tilråb og koklokke-klang fra landmændene.

- Jeg har det som en svigermor, der har sneget sig med til en polterabend, men jeg er kommet for at lytte til jeres frustrationer. Jeg har stor respekt for, at i hepper på demokratiet ved at holde den her demonstration, lød det blandt andet fra ministeren.

Se et sammenklip fra demonstration og nogle af talerne (varighed 6:51 min):

Se eller gense talerne til demonstrationen her:

- Man må forvente råb og skarpe reaktioner, når man stiller op til sådan en demonstration. Jeg er blevet advaret mod at stille op, men for mig er det vigtigt at komme ud og lytte til folk, hvis vi skal have genskabt tilliden, sagde Rasmus Prehn efter sin tale.

- Han kom jo ikke galt afsted, for han kom jo ikke rigtig med noget, lød det umiddelbart fra landmand Karsten Weinkouff efter talen.

Ifølge politiet var cirka 300 landmænd i lige så mange traktorer mødt frem til demonstrationen i Hjørring, og allerede tidligt på formiddagen, begyndte de mange køretøjer at fylde midtbyen.

Du kan se kortegen køre ind mod centrum af Hjørring her:

Talsmand for demonstranterne, Poul Raunsmed er rørt og imponeret over den store opbakning, landmændene udviser denne lørdag.

Se interviewet med Poul Raunsmed her:

De mange traktorer fyldte bybilledet godt op, og Nordjyllands Politi var da også til stede i Hjørring for at sikre, at afviklingen af trafikken forløb på forsvarlig vis med så mange tunge og langsomme køretøjer på vejene.

Se de mange billeder af traktordemonstrationen:

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.