Flere hundrede liter diesel løb ud på havneareal

Rist rev hul i tanken på lastbil - prisen for oprydning efter forurening løber op i over 100.000 kr.

Arkivfoto

Arkivfoto

Opdateret kl. 10.18 med ny overskrift og og citater fra indsatsleder

HIRTSHALS:Der bliver en anseelig regning at betale for den forurening, der skete på Industrikajen i Hirtshals fredag kort før kl. 9.

Her påkørte en lastbil en rist i vejen, som vippede op og rev hul i sættevognens brændstoftank, hvorefter diesel strømmede ud.

- Jeg vil anslå, at der over tid nåede at løbe 300 liter diesel ud på havnearealet, oplyser indsatsleder Jørgen W. Pedersen fra Nordjyllands Beredskab.

Det spildte brændstof fordelte sig over et areal på et par hundrede kvadratmeter, men takket være hurtig indsats fra beredskabet, vognmanden og ansatte på Hirtshals Havn lykkedes det at forhindre dieselolien i at ryge i havnebassinet.

- Det var vi selvfølgelig bekymrede for. Jeg anslår, at vi har opsamlet 200 liter, mens 100 liter ligger på vejbanen, som man er i gang med at rydde op efter nu. Det er fagfolk, der skal rense op på det, forklarer Jørgen W. Pedersen.

Lastbilens ødelagte brændstoftank blev samtidig tømt for den resterende dieselolie, som ikke nåede at løbe ud.

- Om det er risten, der ikke har siddet ordentligt, eller om det er chaufføren, der har kørt forkert, skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Det kommer der antageligt et efterspil på, for det er en skade, som løber op. 100.000 kr. kan nok ikke gøre det, vurderer indsatslederen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.