Martin fandt en gammel granat i sit hus

Lørdag har ammunitionsrydderne været i gang i både Lendum og Fjerritslev

Foto: Martin Arnfeldt Jensen

Foto: Martin Arnfeldt Jensen

LENDUM:Der er intet unormalt i at have en skunk, når man har en 1. sal på et hus. Det er også ganske normalt at finde mindre charmerende ting i skunken, når man eksempelvis overtager et gammelt hus og går i gang med at renovere - det kan være edderkopper, dyreekskrementer og andet i samme kategori.

Men at finde en granat i skunken var ikke lige det, Martin Arnfeldt Jensen havde forestillet sig i forbindelse med renoveringen af det hus, han og kæresten har købt på Lendumvej lidt udenfor Lendum.

- Da jeg så den, tænkte jeg, at det bare ikke kan passe. Vi blev enige om at få den hurtigt ud af huset, fortæller han.

Foto: Martin Arnfeldt Jensen

Foto: Martin Arnfeldt Jensen

Han fandt lysgranaten, som det retteligt er, fredag aften. Så røg den ud i haven. Lørdag lidt efter 9.30 kontaktede han politiet, og allerede ved middagstid dukkede en ammunitionsrydder op i hjemmet i Lendum.

- Det er åbenbart noget, der sker fra tid til anden. De er i hvert fald ikke uvant med det, siger Martin Arnfeldt Jensen, der fredag aften lagde lysgranaten ud i haven.

Bomberydderen kunne fortælle ham, at granaten stammer fra mellemkrigstiden. Udover at fjerne den fra matriklen, tjekkede han, at der ikke ligger flere granater i skunken på 1. sal i huset - og det gjorde der ikke.

Vagtchef Bruno Brix fra Nordjyllands Politi bekræfter, at der ind imellem kommer anmeldelser om fundet af gamle granater. Faktisk var fundet i Lendum dagens anden anmeldelse.

- Lørdag kl. 11.52 modtog vi en anmeldelse fra Fjerritslev, hvor man i forbindelse med oprydning i et dødsbo havde fundet en granat i en papkasse. Det passede med, at ammunitionsrydderen efter Lendum kunne køre forbi og hente den, fortæller han.

Vagtchefen har dog ingen oplysninger om, hvilken type granat det var.

- Men det foregår som regel sådan, at vi videresender et billede af den fundne genstand til rydderen, som så vurderer, om den hurtigt skal afhentes, tilføjer han.

Foto: Martin Arnfeldt Jensen

Foto: Martin Arnfeldt Jensen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.