150 millioner til kystsikring: Her er Nordjyllands beløb

Statskroner på vej til kystsikring - dog kun en mindre del til Nordjylland

Endnu et sommerhus ved Lønstrup er ved at styrte i havet. Nu får Nordjylland statskroner til kystsikring. <i>Foto: Torben Hansen</i>

Endnu et sommerhus ved Lønstrup er ved at styrte i havet. Nu får Nordjylland statskroner til kystsikring. Foto: Torben Hansen

NORDJYLLAND: Staten vil betale knap 3,7 millioner kr. til kystsikring af tre strækninger langs Vestkysten i Nordjylland.

Støtten går til tre projekter, der skal forhindre erosion ved Nr. Lyngby, Mårup, nord for Lønstrup og til Nørlev Strand og Udemarken i Hjørring Kommune, skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

10 projekter i Danmark får støtte fra en statslig pulje til kystbeskyttelse. Der uddeles 150 millioner kr. fra puljen, og blandt de største modtagere er et projekt i Nordsjælland - der får 26,2 millioner kr., mens et andet kystbeskyttelsesprojekt ved Vadehavet i Sønderjylland får 29,1 millioner kr.

Nordjyllands andel af støttepuljen er markant mindre - i alt 3.690.000 kr. til kystsikring i områder af Hjørring Kommune, hvor der i forvejen er sket store jordskred flere steder.

Adskillige sommerhuse er for længst styrtet i havet i de området, efterhånden som havet har "gnavet" sig ind i kystområdet. Netop nu er endnu et forladt sommerhus ved at styrte ned.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.