Når The Sky is Blue er Lars klar til at gå forrest på stranden og i skoven - du er inviteret med

Lars Hansen kender hver eneste sti i området omkring Hirtshals og Tornby, og han vil gerne have andre til at opleve storheden i ”Nationalpark Hirtshals”

The Sky is Blue på denne vinterdag.  The Sky is Blue er navnet på et fritidsprojekt, som Lars Hansen og datteren Sine Beermann Hansen har sammen.

The Sky is Blue på denne vinterdag. The Sky is Blue er navnet på et fritidsprojekt, som Lars Hansen og datteren Sine Beermann Hansen har sammen.

Himmelen er bedårende, bjergtagende, blå denne kolde solrige januardag i klitterne med solen strålende bag Hirtshals Fyr, byens kendte vartegn.

Derfor giver det god mening, at Lars Hansen og datteren Sinne Beermann Hansens fælles projekt har fået navnet”The Sky is Blue”.

- Du kan bare se på himmelen i dag. Den er blå, og det er den tit her i Hirtshals, siger Lars Hansen og peger på horisonten.

- Navnet The Sky is Blue er et godt navn, det rummer glæde og fortæller, at vi gerne vil give folk en god oplevelse, forklarer han.

59-årig Lars Hansen planlægger og inviterer til ture på stranden og i skoven, hvor du både kan løbe og gå. Selv holder han af begge dele. Foto: Torben Hansen

59-årig Lars Hansen planlægger og inviterer til ture på stranden og i skoven, hvor du både kan løbe og gå. Selv holder han af begge dele. Foto: Torben Hansen

Lars Hansen er 59 år og Sinne Beermann Hansen er 31.

I gang i maj 2021

De er begge friluftsmennesker, og The Sky is Blue så dagens lys i maj 2021.

De elsker området, og Lars Hansen er ret sikker på, at han kender hver eneste sti i området omkring Hirtshals og Tornby. Det var i Hirtshals han voksede op, og efter mange år med familien inde i landet i Hjørring og Tårs er han sammen med sin kone Connie vendt tilbage til naturen ved havet, Nationalpark Hirtshals kalder han området.

For her er vandre- og løberuter i særklasse ligesom længere nede af kysten i Nationalpark Thy.

The Sky is Blue handler om at invitere mennesker ud til unikke oplevelser i naturen ved at tage dem med ad ukendte stier, og undervejs blive klogere på naturen, kulturen og historien.

- Vi arrangerer også vandreture med overnatning, da vi samarbejder med B&B By the Sea, som næsten er vores naboer her i Hirtshals, fortæller han.

Der er tale om et fritidsprojekt, da de begge er jobsøgende. Sinne Beermann Hansen er uddannet inden for events og er på barsel indtil sommer.

Så det er den nybagte morfar, der har bedst tid til at arbejde med deres fælles projekt.

Kan lide at være i gang

Både Sine og Lars er mennesker, der gerne vil være i gang.

Kort om grundlæggerne af The Sky is Blue

Lars Hansen er 59 år, bor i Hirthals sammen med hustruen Connie. Han er jobsøgende.

Sinne Beermann er 31 år. Hun er netop flyttet til Tornby fra Ålborg. For 11 uger siden blev hun mor til en datter og er på barsel.

De to har sammen skabt The Sky is Blue, som så dagens lys i maj 2021.

The Sky is Blue arrangerer vandre- og løbeture. Desuden vil de lave events for børn.

Lars Hansen har i sin karriere både været iværksætter, ejet et ejendomsselskab og arbejdet med administration og ledelse i Forsvaret. Han var ansat i Nordsøen Ocenarium og Forskerpark, hvor han arbejdede med økonomi, personale-løn og vagtplansystemer.

Han har været forenings-aktiv i bestyrelser og lavet løb m.v. i 40 år. Først i Hjørring, så i Tårs og fra 2012 i Hirtshals. De sidste 30 år har han været privat løbetræner for både motionister og eliteløbere.

Lars cykler en del om sommeren og var i 2013 med til at cykle til Paris sammen med Team Hjørring.

De gør sig begge mange tanker og ser muligheder.

I den periode hvor hun er på barselsorlov og han er ledig, foreslog Sine Bermann Hansen, at de to skulle lave et projekt sammen, hvor hun tager hånd om de sociale medier og hjemmesiden, mens han arbejder med turene og selv går forrest med det blå flag i hånden, når der skal vandres.

Men hvorfor gå ind i et samarbejde med sin far?

- Han er en ægte iværksætter. Meget inspirerende at arbejde sammen med, finder på ting at gøre, og ser på muligheder. For eksempel, mens vi har haft corona, har han tænkt på, hvad der alligevel kan lade sig gøre, fortæller hun på telefonen fra hjemmet i Tornby, der er lige tid til at lade sig interviewe, mens den lille sover. Hun kom til verden for 11 uger siden, og turene med barnevognen går naturligvis til skoven og stranden.

De kunne også have valgt bare at nyde at være i naturen alene eller sammen. Men de vil iværksætteriet.

Lars Hansen har i sit arbejdsliv brugt hovedet og siddet stille med alle former for administration, økonomi og personaleforhold blandt andet seks år ved Nordsøen Ocenarium og Forskerpark og senest som regnskabschef ved Dana Cup.

I fritiden har det til gengæld altid handler om at bruge kroppen, at være ude og bevæge sig. Løbende, gående eller cyklende.

Aktiv i foreningsarbejde

Han er et foreningsmenneske, som er vant til at organisere på frivillig basis. Men den øgede interesse for at komme ud i naturen, satte tanker i gang.

- Den vogn med at komme ud i naturen ville jeg gerne med på, og The Sky is Blue kan noget unikt her i Hirtshalsområdet, fordi vi kan lave ture til steder, som de færreste kender, fortæller han.

Stenen her er ganske dekorativ og blev flyttet her ned til stranden foran Kystvejen, da der var klokarbejde oppe i byen. Den historie deler han også, når han guider i "Nationalpark Hirtshals, som han kalder området, der ligger lige uden for hans vindue.

Stenen her er ganske dekorativ og blev flyttet her ned til stranden foran Kystvejen, da der var klokarbejde oppe i byen. Den historie deler han også, når han guider i "Nationalpark Hirtshals, som han kalder området, der ligger lige uden for hans vindue.

Men det har været ”lidt op op ad bakke” om man så sige.

Han forklarer, at måske er det lidt nyt for folk, at betale et mindre beløb for at gå en tur. Det skal man måske vænne sig til som vandrer.

Corona kan også være en forklaring.

- Situationen med corona kan måske have holdt mange fra at søge sammen med andre i større grupper, siger Lars Hansen og fortsætter:

- Nu prøver vi noget nyt med lidt vintermotion, hvor man selv må bestemme om man vil gå eller løbe. Den GODE lørdag 15. januar, den ONDE lørdag 12. februar og den GRUSOMME 12.marts .

De tre tur foregår i forskelligt og smukt terræn omkring Hirtshals.

- Det med den onde og grusomme skal man ikke lade sig skræmme af, vi synes bare, at det lyder lidt sjovt, og okay de sidste to runder er lettere kuperede, siger Lars Hansen, mens han går forrest fra hans eget hus på Kystvejen i Hirtshals de få meter hen til klitkanten og den forrygende udsigt over havet, havnen, stranden og fyret.

Et dilemma om kunder

Han arbejder fortsat med at øge kendskabet til The Sky is Blue, og her kommer vi ind på et dilemma, når man som Lars ønsker at blive honoreret økonomisk for ens passion og ens store fritidsinteresse.

Hvem er kunderne og hvordan får man dem i tale? Kan man som Lars bruge sit kæmpe netværk inden for foreningslivet i Vendsyssel. For eksempel i Hjørring Atletikklub, hvor han i 1980-erne var tovholder på Vendelboløbet og Folkestafetten, han sad i bestyrelsen og var kasserer i et par år. I Atletikklubben var han eliteløber og deltog i mange løb på klubbens divisionshold.

- Jeg løb hurtigt og var nok ret kendt i løbekredse.

Da familien flyttede til Tårs var han frivillig i Tårs Ugilt Idrætsforening, hvor han var arrangør af Tårs-løbene i mange år.

Fra 2012 til nu er han med i foreningslivet i Hirtshals, hvor han blandt andet er medlem af Løbeklubben Havstrygerne, tidligere i bestyrelsen og i mange år har været træner og medarrangør af Havstrygerløbet. De sidste 30 år har Lars Hansen desuden været privat løbetræner for både motionister og eliteløbere.

Imod min opdragelse

Han har derfor fået masser af erfaring i foreningslivet, som han kan trække på.

Han bruger også sine kontakter til at markedsføre løb, men der går grænsen mellem livet som frivillig og iværksætter med et outdoorfirma.

- Det jeg laver i foreningsregi, vil jeg ikke honoreres for. Det strider lidt mod min opdragelse, lyder hans klare svar.

Hvor han ikke kan forestille sig at tage honorar som løbe-ekspert har The Blue Sky til gengæld et professionelt samarbejde med feriecentre blandt andet og vil også gerne lave aftaler eksempelvis med idræts, city og handelsstandsforeninger.

Det har han prøvet før.

Fra 1999 til 2003 opfandt og drev Lars Hansen eventfirmaet HoppyJump - det skete i samarbejde med en partner fra idrætslivet. De udviklede og gennemførte forskellige sjove børnearrangementer landet over.

- Vi lavede blandt andet Årets Børne-Robison og Store Hoppedag med verdens største hoppepude.

Erfaringerne som iværksætter med HoppyJump kommer ham også til gode nu, og han har planer om at The Sky is blue skal udvikle events for børn for eksempel lege fra gamle dage og Danmarks sejeste barn.

Vintermotion på vej

De arrangementer kommer dog først for alvor i gang, når smittefaren er aftaget og man igen kan mødes til større arrangementer.

Vandre- og løbeturene håber han at få gang de kommende måneder, for han har fundet ud af, at guiderollen passer ham. Når han har haft guidede ture for gæster fra for eksempel feriecentrene, glæder han sig til de skal afsted.

Han har også brugt tiden på at et modul på friluftsvejleder-uddannelsen.

Og man mærker tydeligt, at han gerne vil dele sin glæde for at bevæge sig i naturen med andre.

- Sine og jeg er bevidste om at The Sky is Blue er et fritids- og hobbyprojekt, som vi har glæde af at nørde med, mens vi er ledige. Men vi ved også, at vi skal finde et nyt spændende arbejde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.