Anklaget for at voldtage fire døtre gennem 20 år: Her er hans forklaring

Den ældste datter, der er født i 1988, er angiveligt blevet krænket igennem 16 år

Sagen mod den 51-årige far køres ved Retten i Hjørring. Arkivfoto

Sagen mod den 51-årige far køres ved Retten i Hjørring. Arkivfoto

VENDSYSSEL:Fredag er sagen mod en 51-årig far fra Vendsyssel begyndt ved Retten i Hjørring. Manden er tiltalt for at have udsat sine fire biologiske børn for fuldbyrdede voldtægter og seksuelle overgreb over en periode fra 1992 til 2013 både i Horsensområdet og i Vendsyssel.

Sagen startede 14. juli sidste år, da to dengang 14-årige tvillingepiger fortalte kommunen om farens grufulde overgreb. Herefter fulgte få dage, hvor politiet fik flere anmeldelser om omfattende seksuelle overgreb, begået af den 51-årige.

Først kontaktede mandens 21-årige datter politiet og anmeldte sin far for voldtægter gennem barndommen, ligesom den fjerde og ældste datter også anmeldte manden yderligere et par dage senere.

Et halvt år efter voldtægtsanmeldelserne, gik mandens kæreste - og moren til tre af pigerne - så til politiet og fortalte om et langt samliv fyldt med vold.

Til sammen er det blevet til det uhyggelige anklageskrift, som den 51-årige fredag skulle forsvare sig mod, da han afgav sin forklaring i retten.

Han nægter sig skyldig i alle anklager om seksuelle overgreb, men han erkender at have slået sin samlever. Dog mener han, at der er tale om simpel vold og ikke mishandling.

Da der ikke er nogen tekniske beviser i sagen, kommer det afgørende til at være, hvor troværdig retten finder de forskellige forklaringer.

30 bopæle og en hverdag med alkohol

Og den 51-åriges forklaring i retten efterlod et billede af en mand, der har levet et kaotisk liv med alkohol, stoffer, kriminalitet og et hav af bopæle.

Manden har i alt seks børn med to kvinder. Udover de fire døtre, som han er tiltalt for at have krænket, har han to sønner.

I retten blev hans forskellige bopæl læst op, og det var en liste på omkring 30 forskellige adresser. Først i Horsens-området og fra 2002 i Vendsyssel.

Den 51-årige forklarede, at begge familieforhold indeholdt misbrug af både alkohol og stoffer. Han fortalte om flere episoder, hvor både han og moren til børnene havde været stærkt påvirket af både alkohol og stoffer, og hvordan det var endt i voldsomme skænderier.

På et tidspunkt fik kommunen også interesse for familien, og da de ville tvangsfjerne de hjemmeboende børn, gemt de sig for kommunen. De to tvillingedøtre blev dog tvangsfjernet i 2013.

Forholdene til døtrene

Ifølge anklagerne mod manden, var det altså først i 2013 at overgrebene mod de yngste døtre stoppede.

Anklagerne går på, at overgrebene startede, da pigerne var tre-fire år gamle og fortsatte i adskillige år. Den længste årrække, som en af døtrene angiveligt er blevet misbrugt i, er 16 år fra 1992 til 2008. Her er der tale om den ældste datter, der er født i 1988.

Den 51-årige nægter at have rørt nogen af sine døtre. Han forklarer, at det er jalousi, alkohol og hævn, der har ødelagt relationerne til dem.

Ifølge ham, har pigerne fundet på beskyldningerne, fordi de er sure på ham.

- Det kan godt være, at jeg har været en dårlig far, men jeg har da aldrig misbrugt dem seksuelt. Jeg synes, deres forklaringer lyder meget ens og opdigtede. Jeg er sikker på, at de beskylder mig for det, fordi de er sure på mig, sagde han i retten.

- Jeg har altid forsøgt at være en god far og sørge for mine børn. Men det er ikke alting i verden, der lykkes, sagde han i retten og fortsatte:

- Og de (børnene) har nok været bange for mig, fordi jeg er barsk.

Den 51-årige satte også ord på, hvorfor han mente, de tre børn var blevet så sure på ham.

Om forholdet til den ældste datter fortalte han, at det var helt normalt, indtil han gik fra hendes mor. Derefter har datteren - ifølge den 51-årige - hadet ham og søgt hævn.

Den næstældste datter havde han også et godt forhold til, da hun var barn. Men det gik i vasken på grund af forældrenes massive alkoholproblemer, forklarede han.

- Tingene blev sværere, da hun blev ældre. For der kunne hendes mor ikke styre sine alkoholproblemer, og min datter fandt hende nogle gange døddrukken på gulvet. Og så blev hun sur på os begge, og en dag gik det helt galt, og jeg bad hende skride.

Tvillingerne havde han et godt forhold til, siger han, lige indtil den ene af dem fik en kæreste. Så gik det galt, fordi han blandede sig i kæresteforholdet, forklarede han.

Ikke første gang i søgelyset

På sagens første dag i retten kom det frem, at det ikke er første gang, at den 51-årige mand er i søgelyset i sager om seksuelle overgreb.

Manden fortalte selv i retten, at han for mange år siden, før han selv fik børn, har skullet afgive forklaring til politi og kommune, fordi han har været anklaget for overgreb mod andre. Men disse sager viste sig ikke at have noget på sig.

Derfor har den 51-årige altid været påpasselig med omgangen af sine egne børn, som han – efter eget udsagn – f.eks. ikke har badet, forklarede han.

Et familielive med stoffer og alkohol

Den 51-årige mand er derudover også tiltalt for grov vold og mishandling af sin samlever gennem 18 år, og for at have skrevet trusler mod den ene af tvillingepigerne på Facebook, efter hun havde anmeldt overgrebene.

Selvom han nægter grov vold og mishandling, så erkendte den 51-årige, at der til tider havde været vold i forholdet som bundede i de massive misbrugsproblemer.

Det eskalerede især efter børnene var blevet tvangsfjernet. Her kunne han og samleveren blive så sure på hinanden, når de var påvirkede, at det endte voldelig.

I retten forklarede den 51-årige, at han nogle gange var blevet så sur, at han havde kastet med ting og givet samleveren en på hovedet. Det han i retten kaldte for en 'dummeflad'.

Men beskyldningerne om grov vold og mishandling havde han ikke meget til overs for.

- Jeg ved ikke, hvorfor hun har meldt mig for de ting, men jeg tænker, hun er under en indflydelse et sted fra. For hun ved jo godt, at det ikke passer, sagde han.

Sagen kører som en fravalgt nævningesag, hvilket vil sige, at den anklagede mand selv har fravalgt, at det skulle køre som en nævningesag. Derfor er sagen nu en almindelig domssag.

Der er afsat seks retsdag til sagen. De kommende dage skal de fire døtre, moren og flere vidner afgive forklaring.

Der forventes at falde dom sidste i marts.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden