Nye tilfælde af Roskilde Syge på Dana Cup

Efter nye udbrud torsdag aften mener fodboldturneringen i Hjørring, at smitten er stoppet

Flere tilfælde torsdag aften på Dana Cup.

Flere tilfælde torsdag aften på Dana Cup.

HJØRRING:Torsdag aften blev der konstateret syv nye tilfælde af Roskilde Syge blandt spillere på Dana Cup i Hjørring. I løbet af onsdag blev den smitsomme virus opdaget blandt i alt 50 deltagere fra bla. Peru og Malaysia, som er indkvarteret på Muldbjergskolen i Hjørring.

- Nu regner vi med, at udbredelsen er bremset. Der har ikke været nye tilfælde i løbet af natten til fredag, og det har kun været på den ene skole, fortæller presseansvarlig på Dana Cup, Torben Vandsted.

Alle spillere, der er ramt af den ubehagelig sygdom med opkast og diarre er alle blevet isoleret i 24 timer, der er blevet gjort grundigt rent i indkvarteringsområdet og alle er blevet instrueret i håndhygiejne. Det forlyder da også, at der er ved at være udsolgt af håndsprit i byens forretninger.

- Vi har været i kontakt med embedslægen, som har rost vores indsats med at håndtere det her problem, siger Torben Vandsted.

Kilden til smitten er ikke fastslået, men Dana Cup er ret sikre på, at spillerne har haft smitten med sig. Mange af holdene kommer fra fra andre lignende fodboldturneringer.

- Det er brudt ud blandt en afgrænset gruppe deltagere, så det kan ikke henføres til fx. maden på Dana Cup, siger Torben Vandsted.

En anden sundhedsmæssig udfordring er nu at holde de 20.000 deltagere kørende i hedebølgen, hvor temperaturen runder 30 grader.

- Der har selvfølgelig været nogle, som har været dårlige i varmen, men generelt går det godt og mange søger i skygge mellem kampene, fortæller Torben Vandsted.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.