Omstridt botilbud kommer helt sikkert ikke til at ligge i Nordjylland

Efter et udbud er det blevet besluttet at 20 sårbare afviste asylansøgere, der skulle flytte til Vrå, i stedet kommer til at bo i Nordsjælland

Vrås borgere troppede talstærkt op, da Botilbuddet Norden i juli ville afholde et informationsmøde om, at der skulle bo 20 sårbare afviste asylansøgere på landejendommen på Bakkevej. Mødet blevet dog aflyst. <i>Arkivfoto: Claus Søndberg</i>

Vrås borgere troppede talstærkt op, da Botilbuddet Norden i juli ville afholde et informationsmøde om, at der skulle bo 20 sårbare afviste asylansøgere på landejendommen på Bakkevej. Mødet blevet dog aflyst. Arkivfoto: Claus Søndberg

VRÅ:Et botilbud for 20 såkaldt sårbare afviste asylansøgere kommer med sikkerhed ikke til at ligge i Vrå, som der ellers var udsigt til i juli.

Efter at have afvist to indkomne tilbud i en hasteudbudssag har Udlændingestyrelsen afgjort, at opgaven ikke bliver varetaget af private, men at man er i dialog med Røde Kors om at de sårbare afviste asylansøgere skal bo på Udrejsecenter Sjælsmark i Nordsjælland. Det skriver Udlændingestyrelsen i en pressemeddelelse.

I juli blev det ellers offentliggjort, at Botilbuddet Norden havde vundet udbuddet, og de 20 afviste asylansøgere skulle bo på en ejendom på Bakkevej i Vrå.

Men projektet mødte lokal modstand, og da Hjørring Kommune oplyste, at der på ejendommen på Bakkevej kun var en landzonetilladelse til at drive bosted med syv pladser, og der skulle sættes gang i en procedure med et få en ny landzonetilladelse,  blev kontakten revet over.

Herefter blev der sat gang i et hasteudbud, og det er det udbud der nu er afsluttet, uden at nogen har vundet det.

Ved udløbet af fristen for indgivelse af tilbud havde Udlændingestyrelsen modtaget tilbud fra to. Ét tilbud på en samlet løsning og ét tilbud på en delvis løsning af opgaven med at huse de 20 afviste asylansøgere.

Efter en nærmere gennemgang af tilbuddene har Udlændingestyrelsen – med bistand fra Kammeradvokaten – vurderet, at ingen af tilbuddene lever op til kravene i udbudsmaterialet. Derfor har Udlændingestyrelsen valgt at annullere udbuddet.

Om Botilbuddet Norden har budt på opgaven - efter den oprindelige kontrakt blev revet i stykker - fremgår ikke af pressemeddelelsen fra Udlændingestyrelsen.

Ked af skræmmebillede

Borgmester i Hjørring Kommune, Søren Smalbro (V) har heller ikke kendskab til, om Botilbuddet Norden har budt på at huse bostedet.

Men han er ked af, at der har været et skræmmebillede i lokalsamfundet af sårbare afviste asylansøgere.

- Jeg har det dårligt med det skræmmebillede der blevet tegnet. Jeg er sikker på, at havde sikkerheden omkring botilbuddet været i orden, så naboerne kunne være trygge, så havde Hjørring Kommune været et lige så godt sted for de her mennesker som alle mulige andre steder, siger borgmesteren.

- Når det så er sagt, så har forløbet - og optakten - i denne sag gjort, at jeg synes, at det er godt, at den er endt som den er endt.

- Men jeg er altså ked af det skræmmebillede af menneskerne i denne sag,  siger Søren Smalbro.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.