Restriktionerne rammer: Badeland lukkes og fitness forbydes i feriecentre

Feriecentre forventer mange aflysninger efter udmeldingen om restriktioner i hele Danmark

Foto: Skallerup Seaside Resort

Foto: Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside Resort ved Lønstrup er et af de feriecentre, som normalt har åbent hele året. Men belægningen hen over denne jul og dette nytår ser nu ud til at blive voldsomt ramt. Der vil kun blive tilbudt ophold i feriehusene med takeaway fra restauranten, mens der lukkes ned for vandland, legeland og andre aktiviteter.

- Jeg ikke bare frygter, jeg ved de facto, at vi vil få en del aflysninger. Så det rammer os hårdt. Det rammer os rigtigt hårdt, siger direktør Jørgen Høll fra Skallerup Seaside Resort.

For en uge siden havde Skallerup en belægning på 78 procent hen over julen og næsten udsolgt i nytåret.

- Jeg tror, vi vil få cirka 50 procents aflysninger. Men vi har stadig åbent, så har man planlagt at komme i sommerhus og få et roligt ophold i klitlandskabet, kan man ligeså godt gøre det her som i et privat sommerhus, lyder det fra direktøren.

Han fortæller, at en stor del af Skallerups gæster kommer fra hele landet. Og restriktionerne rammer hårdt.

- Det gør ondt. Og det kommer til at gøre mere ondt på hele erhvervet og alle vores underleverandører, konstaterer Jørgen Høll.

Jørgen Høll (t.v.) tror, Skallerup Seaside Resort kan forvente cirka 50 procents aflysninger. Arkivfoto: Martel Andersen <i>Foto: Martél Andersen</i>

Jørgen Høll (t.v.) tror, Skallerup Seaside Resort kan forvente cirka 50 procents aflysninger. Arkivfoto: Martel Andersen Foto: Martél Andersen

Gæsterne skal undvære faciliteterne

For Landal Greenparcs, der driver de to nordjyske feriecentret i Rønbjerg ved Løgstør og Grønhøj ved Løkken, kommer restriktionerne på et rigtig skidt tidspunkt. Jul og nytår er nemlig højsæson på de to centre.

Selvom det stadig bliver muligt for gæsterne at holde fast i deres bookinger og benytte feriehytterne begge steder, kommer gæsterne til at undvære rigtig faciliteter såsom svømmecenter, fitness og restaurant.

Og det vil koste aflysninger i de kommende dage, forventer Kent Lodberg, der er salg- og marketing manager, Landal GreenParks.

Han forudser afbestillinger af omkring 20 procent af bookingerne. Det er nemlig det mønster, Landal Greenparcs noterede, da feriecenter Søhøjlandet fornylig blev lukket. Det ligger i Silkeborg kommune, der var en af de kommuner, som kom med i anden nedlukning.

- Jul og nytår plejer vi stort set at have alle vores omkring 1000 boliger på vores fire feriecentre i Danmark lejet ud. Det kommer til ikke til at ske i år, siger han.

For trods alt at kunne levere et minimum af service sidder Landals ledelse ovenpå udmeldingen om den total nedlukning og vurderer, om restauranterne i Rønbjerg og Grønhøj skal åbnes for take away.

Landal Greenparcs driver ifølge Kent Lodbjerg næsten 100 feriecentre med 15.000 hytter i Tyskland og Holland. Her er alt lukket helt ned pga. coronavirus.