Vanvidskørsel

Retten har talt: Lamborghini fortsat bag lås og slå

Retten i Hjørring har slået fast, at betingelserne for at beslaglægge en norsk mands millionbil var overholdt

Lamborghinien kommer til at være i politiets varetægt en rum tid endnu. Foto: Torben Hansen

Lamborghinien kommer til at være i politiets varetægt en rum tid endnu. Foto: Torben Hansen

HJØRRING:Det var helt efter bogen, da politiet 7. oktober stoppede en norsk bosiddende mand i hans nyindkøbte Lamborghini og beslaglagde bilen med henblik på konfiskation. Det blev mandag slået fast ved Retten i Hjørring.

På Motorvej E39 lige syd for Hjørring var manden blevet målt til at køre 236 km/t i bilen, som han havde købt samme dag i Tyskland for to millioner kroner. Bilen blev standset lige før Hirtshals, og har lige siden været i politiets varetægt - det bliver den altså ved med at være en rum tid endnu.

Loven om vanvidskørsel, der trådte i kraft tidligere på året, sætter netop muligheden for beslaglæggelse og senere konfiskation i spil. Hastigheder over 200 km/t tæller tæller ind under kategorien "vanvidskørsel".

- Nu har vi haft et retsmøde under efterforskning, hvor retten har godkendt og opretholdt beslaglæggelsen af bilen - og så kommer der så en straffesag, fortæller anklager ved Nordjyllands Politi, Morten Sønderby.

Den to millioner kroner dyre Lamborghini blev beslaglagt af politiet efter vanvidskørsel på E39.

Den to millioner kroner dyre Lamborghini blev beslaglagt af politiet efter vanvidskørsel på E39.

Retsmødet var i første omgang planlagt til at finde sted allerede i slutningen af oktober, men da bilens ejer valgte at knytte en forsvarer til sagen, var der pludselig en kalender mere i spil, da mødedatoen skulle fastlægges.

Hvor længe føreren af Lamborghinien skal vente på næste skridt i sagen, tør Morten Sønderby ikke spå om. Sandsynligheden for at næste møde i retten først finder sted i det nye år er ganske stor.

- Kalenderen skal jo gå op i forhold til både anklagemyndigheden, forsvarer og retten. Men der kan jo opstå huller, som betyder, at det bliver tidligere, siger anklageren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.