Sommerhus brændte ned: Naboer så nye flammer

Beredskabet kunne ikke redde sommerhus men bare forhindre brand i at brede sig

Arkivfoto <i>© Martin DamgŒrd</i>

Arkivfoto © Martin DamgŒrd

Opdateret torsdag klokken 14.56

TVERSTED:Nordjyllands Beredskab måtte torsdag eftermiddag endnu engang rykke ud med et slukningshold til et sommerhus på Folstedvej i et sommerhusområde lidt vest for Tversted, som ellers var brændt helt ned til grunden natten til torsdag.

Naboer i et nærtliggende sommerhus havde set røg og nye flammer fra brandtomten, oplyser indsatsleder Thomas Dybro fra Nordjyllands Beredskab.

- Hvis man forestiller sig et hus med betontegl, der falder sammen omkring sin egen sokkel, så er der mange steder, hvor der kan gemme sig en lue eller en glød. Der var to steder, hvor der var lidt røg og flammer, men ikke i et omfang, der gjorde, at man skulle være utryg. Det har jeg fået en god snak med anmelderne om. Da de tog hjem i går, lå der et sommerhus foran deres. Der gør der ikke nu, og de gjorde det helt rigtige ved at ringe 1-1-2, fastslår indsatslederen, som godt tør love, at ilden nu er helt slukket.

- Vi har været igennem det hele med en håndgreb og noget vand. Der er ikke mere tilbage, siger Thomas Dybro.

Den første alarm på branden indløb kl. 22.34 onsdag aften.

- Det må have brændt noget tid, før en beboer i området opdagede branden og alarmerede os. For det stod ikke til at redde og det står nærmest i knæhøjde nu, fortæller indsatsleder Jørgen W. Pedersen om skæbnen for det omkring 100 kvadratmeter store sommerhus.

Han har ingen anelse om en eventuel brandårsag. Dertil var branden alt for voldsom.

Ilden havde så meget fat, at da brandfolkene fra Falck i Hirtshals nåede frem til stedet, var der ikke andet at gøre end at forhindre branden i at sprede sig til andre sommerhuse i området.

- Da vi ankom, var vores første bekymring naturligvis om der var personer i huset. Og det kan være lidt svært med disse sommerhuse at finde frem til ejere, men det lykkedes os at få bekræftet, at der ikke var nogen i huset. Da det føg med masser af gnister fra branden, valgte vi at bruge kræfterne på at forhindre branden i at sprede sig til andre huse nær ved, lyder det fra indsatslederen.

Otte brandfolk fra stationerne i Hirtshals og Sindal måtte bruge flere timer på dels at kontrollere, dels at slukke branden.

Jørgen W. Pedersen oplyste torsdag morgen, at brandfolkene i første omgang var færdige på stedet omkring klokken 02.30.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.