Sort krudt og højtråbende madammer: Slottet er klar til Middelalderdage

Voergaard Slot bringer for en uge middelalderen tilbage til Vendsyssel 

Historien bliver sprællevende, når Voergård Slot slår portene op til Middelalderdage fra 16. til 23. juli. <i>Arkivfoto: Kurt Bering</i>

Historien bliver sprællevende, når Voergård Slot slår portene op til Middelalderdage fra 16. til 23. juli. Arkivfoto: Kurt Bering

VOER:Landsknægte, gøglere, krejlere og skøn jomfruer indtager 16. til 23. juli Voergaard Slot.

- Efter to års pause kan vi nu igen slå portene op til Middelalderdage på Voergaard Slot. Året er 1533 og omgivelserne omkring slottet er indtaget af handlende med spændende varer, landsknægte, der skyder med sort krudt, dygtige håndværkere og højtråbende madammer, fortæller Lena Agerbak Madsen i en pressemeddelelse.

- På din vej vil du også møde nonnekoret og muntre gøglere. Ugen igennem er der spændende aktiviteter for hele familien, og middelalderfolket fortæller levende om livet i 1500-tallet.

I de smukke rammer omkring slottet er der oplevelser til en hel dag, med afvekslende underholdning og besøg i de mange boder.

- Tag madkurven med, eller find din proviant i køkkenerne på pladsen. Og hold en pause i “Fremtiden” med kaffe og kage, lyder opfordringen fra arrangørerne.

Middelalderdagene på Voergaard Slot er arrangeret af foreningen Voergaard Levende Historie, der igennem de seneste 20 år har samlet middelalderfolk fra både Danmark og udlandet.

Formålet er at formidle historien og tiden omkring reformationens indtog i landet.

Middelalderdagene afvikles i tæt samarbejde med Voergaard Slot, der er åbent med omvisninger hele ugen igennem.

Se mere på foreningens hjemmeside: www.middelalderdage.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.