To fætre dømt for dødsvold: Frifundet for drab

Rumæner sparket og trampet ihjel på gaden i Hirtshals

Arkivfoto

Arkivfoto

HJØRRING:To fætre på henholdsvis 27 og 30 år er fundet skyldige i vold med døden til følge, da de 13. oktober sidste år sparkede og trampede en 42-årig rumæner ihjel på gaden i Hirtshals.

Dermed er de to mænd samtidig blevet frifundet for drab, som anklagemyndigheden ellers havde forsøgt at få de to fætre dømt for.

Men Retten i Hjørring fandt altså ikke, at de to mænd havde til hensigt at dræbe, da de udøvede den brutale vold, ligesom retten heller ikke mener, at fætrene burde have indset, at rumæneren ville dø af den brutale vold, fordi det hele foregik på kort tid.

Sagen mod mændene har heller ikke handlet om, hvorvidt det var dem, der udøvede den dræbende vold. For det har de i mere eller mindre omfang erkendt. Spørgsmålet var primært, om der var tale om drab.

Og det var der ikke, har retten altså slået fast.

Den 27-årige har under hele sagen erkendt at have sparket og trampet den 42-årige i hovedet en gang, men har nægtet drab. Retten har også lagt til grund, at det var de tramp og spark, der slog rumæneren ihjel.

Den 30-årige har derimod nægtet grov vold og har kun erkendt at have slået den nu afdøde i maven to gange.

Han har forklaret, at han faldt, så han ikke kunne nå at stoppe sin 27-årige fætter i at trampe rumæneren i hovedet, inden det var for sent.

Den forklaring fandt retten dog utroværdig, og dømte den 30-årige for at have været med til dødvolden i forening med den 27-årige.

Bytur endte med vold

Episoden skete efter en bytur på værtshuset Admiralen, hvor fætrene havde mødt den nu afdøde. Ifølge fætrene blev de i løbet af aftenen sure på rumæneren, fordi de fik at vide, at den 42-årige angiveligt skulle være pædofil.

Fætrene aftalte derfor, at han skulle have et par på hovedet. De lokkede rumæneren ud af værtshuset, og på Sophus Thomsensgade overfaldt de ham.

Volden mod rumæneren var så alvorlig, at han fik kraniebrud og fik ansigtet knust. Han døde på fortovet, hvor han blev fundet tidligt om morgenen af et avisbud.

Det var et enigt nævningeting, der fandt de to mænd skyldige i dødsvold.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: – Jeg skrev til hende på Messenger, da hun forsvandt fra mig
Luk