Ups: En kilometer asfalt dækket af gylle

6,5 tons gylle blev fordelt på en strækning syd for Tversted

Arkivfoto <i>Nicolas Cho Meier - NORDJYSKE Medier</i>

Arkivfoto Nicolas Cho Meier - NORDJYSKE Medier

TVERSTED:Onsdag aften blev omkring en kilometer af Bindslevvej lige syd for Tversted spærret af. Der var rent ud sagt gået lort i trafikken.

- Der er en gyllevogn, der har spildt omkring 6,5 tons gylle ud på vejbanen, fortæller indsatsleder Bo Isaksen, Nordjyllands Beredskab, der blev kaldt til stedet kl. 19.44.

Han fortæller, at der angiveligt er en hane, der har stået åben, så gyllevognens slæbeslager har gødet vejen. Om det skyldes en menneskelig eller teknisk fejl, vil indsatslederen lade andre om at vurdere.

Da beredskabet nåede frem, havde landmanden allerede rekvireret en slamsuger og var selv i gang med oprydningen.

Da gyllen var fordelt over en længere strækning, opgav man at spule den væk, men i stedet blev der taget koste og sand i brug for at gøre vejen farbar igen.

- Når der ligger gylle på vejbanen, bliver der ekstremt glat. Sammen med tåget vejr kan det give farlige situationer. Derfor valgte vi hurtigt at spærre vejen, fortæller indsatslederen.

Strækningen mellem Barkholtvej og Elkærvej blev åbnet igen kort efter kl. 21 onsdag aften.

I forhold til forurening fortæller indsatslederen, at Hjørring Kommunes miljøvagt har vurderet, at udslippet ikke får større konsekvenser.

- Græsset i rabatten kommer nok til at gro lidt mere det næste års tid, men der er spildt så lidt, at der ikke skulle være nogen forureningsfare, siger indsatslederen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden