Ventil lækkede: Ammoniak slap ud på fiskefabrik

Ingen fare for mennesker - gunstige vindforhold sendte ammoniak ud over havet ved Hirtshals

Arkivfoto <i>Nicolas Cho Meier - NORDJYSKE Medier</i>

Arkivfoto Nicolas Cho Meier - NORDJYSKE Medier

HIRTSHALS:Det lød værre end det var, da der mandag morgen klokken 07.36 indløb alarm om ammoniakudslip fra Fiskernes Fiskesortering i Hirtshals.

- Det er aldrig til at vide, hvor slemt et ammoniakudslip er. I situationen kan man ikke se, om det er lidt eller meget, så vi rykkede med udrykningsenheder fra både Hjørring og Hirtshals. Men heldigvis havde virksomhedens eget redningsberedskab styr på sagerne og kunne løse opgaven, fortæller indsatsleder fra Nordjyllands Beredskab i Hjørring, Jørgen W. Pedersen.

Der var tale om, at en ventil til et af virksomhedens køleanlæg lækkede en smule, og der var ifølge indsatslederen lækket nogle kilo ammoniak.

Ifølge politiets oplysninger var der ingen personer i hallen, hvor udslippet skete, og der blev hurtigt luftet ud. Samtidig var vindretningen ud over vandet.

- Så alle gunstige forhold, når man har et ammoniakudslip, de var til stede, siger vagtchef Per Jørgensen, Nordjyllands Politi..

Der var ikke fare for mennesker på noget tidspunkt og beredskabet kunne blot agere sikkerhedsbackup for virksomhedens eget sikkerhedspersonale, lyder rosen fra indsatsleder Jørgen W. Pedersen.

Efter omkring halvanden times overvågning af situationen på virksomheden kunne beredskabsfolkene vende bilerne hjemad igen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Fik besked om menneskedele i Dronninglund Storskov
Luk