HM800 Jammerbugt holdt vand

Efter mere end et halvt år på værft kom HM800 Jammerbugt fredag i søen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

ÅLBÆK:Fredag middag blev det gode skib HM800 Jammerbugt søsat fra JOBI værfts byggehal på Ålbæk Skibs- og Bådebyggeris bedding.

Skibet har været på værftet siden begyndelsen af året, hvor blandt andet hele skibet er blevet omkalfatret (tætne alle sammenføjninger, red.) og der er indrettet kølelast.

Det var egentlig meningen at skibet skulle have lagt i beddingsgraven weekenden over, så man kunne tjekke vandstanden, men.

- Da der blev højvande fredag aften var vi jo meget spændte på at se hvordan vandlinjen gik. Og den lå lige som den skulle, så vi flyttede skibet allerede der, fortæller Thomas Højrup fra kystfiskerlauget.

I den næste måneds tid vil HM800 Jammerbugt blive trimmet med den sidste ballast, rigget til med antenner, stor- og mesanmast, udrustet med butik på dækket, indrettet med forrum i stævnen samt lukaf og messe agter, inden den sejles til København.

Yderste forpost

Her er det meningen, at skibet skal åbne i efterårsferien i Nyhavn med salg af råvarer fra Jammerbugten.

- Disse eksportvarer kommer til at markere Jammerbugt Kommune og skibet ”Jammerbugt” som kommunens yderste forpost – og en slags ambassade og fyrtårn for området, og med i købet får man suset fra Skagerak og historien om et autentisk og unikt kystfiskersamfund. Et samfund, og et erhverv, som imod svære odds overlevede ved at udvikle en organisationsform, der hviler på et andelsprincip – Thorupstrand Kystfiskerlaug, sagde borgmester Mogens Gade i sin tale i anledning af søsætningen.

Der kommer produkter med ombord til salg fra Aabybro Mejeri og kartofler fra Vildmosen og mange andre lækre varer og ikke mindst frisk fisk fanget fra Thorupstrand.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.