Hobro Varmeværk i medvind

Indstillingen fra Mariagerfjord Kommunes rådgiver peger mest i retning af, at varmeværket løber med fjernvarmeforsyningen af Hobro Syd.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HOBRO:Mens notatet om fjernvarmeforsyningen af Hobro Syd har sået tvivl i Mariagerfjord Kommunes teknik- og miljøudvalg, er samme notat stærkt opmuntrende læsning for Hobro Varmeværk.

Værkets bestyrelsesformand Søren Sørensen hæfter sig ved, at kommunens rådgiver, Niras, i notatet fremhæver flere fordele ved at lade Hobro Varmeværk stå for projektet.

- Vi er meget tilfredse med, at vurderingen falder ud til vores fordel. Men vi mener selvfølgelig også, at det er rigtigt, siger Søren Sørensen.

Hos I/S Fælles Forbrænding er bestyrelsesformand Jens Peter Hansen derimod dybt forundret.

- Jeg må selvfølgelig erkende, at sagsfremstillingen taler til fordel for varmeværket, men dermed være ikke sagt, at de faktuelle forhold gør det, siger bestyrelsesformanden og uddyber:

- At de driver ledningsnettet, som det er anbefalet i punkt 1, har vi hele tiden ment, var det rigtige. Men de øvrige anbefalinger mener jeg simpelthen ikke, der er belæg for i tallene i projektforslagene og i de diskussioner, der har været indtil nu. Jeg kan i hvert fald sige, at jeg bliver nødt til at have en forklaring fra sagkundskaben, før jeg forstår det.

Niras’ argumenter for Hobro Varmeværk er følgende:

1. Det findes mest hensigtsmæssigt og billigst, at ledningsnettet i Hobro ejes og drives af ét selskab, og at dette naturligt bør være HV, som driver det eksisterende ledningsnet i forvejen.

2. Det vurderes, at HV samlet set vil kunne drive et nyt flisfyret anlæg med lavere omkostninger end FF - den overordnede begrundelse for denne vurdering er dels, at der spares administration, og dels at den økonomiske optimering vurderes at foregå mere optimalt ved tættere indflydelse fra aftagerne.

3. FF har ingen aftale med HV om levering af varme fra et evt. kommende fliskedelanlæg, og HV ønsker i øvrigt ikke at indgå en sådan aftale. - Derfor forekommer det mest fremkommeligt, at HV etablerer fliskedelanlægget.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.