Hørdum føler sig snydt

Banedanmark siger et og Thisted Kommune noget andet

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HØRDUM:Formanden for Thisted Kommunes miljø- og teknikudvalg Henning Holm (S) fraskriver sig ansvaret for, hvad Banedanmark har informeret om ved borgermøderne angående sikring af de usikre jernbaneoverkørsler på Thybanen.

Sagen drejer sig helt konkret om overkørslen ved Idylvej i Hørdum, som har nummereringen 166 i arbejdspapirerne.

Tilgængelig

Winnie Sleiborg Andersen har adresse på Banevej på det ”forkerte” side af skinnerne i forhold til byen.

Hun bor kun fem meter fra overkørslen, og bruger selvsagt overkørslen flere gange om dagen.

Hun fortæller, at borgerne på Banevej, Idylvej og Markstien allerede i efteråret 2010 sendte det første brev til Banedanmark, hvori borgergruppen tydeligt tilkendegiver overfor Banedanmark, at det vil give store gener for dem, hvis overkørslen ved Idylvej blev sløjfet.

- Svaret fra Banedanmark stillede os i udsigt, at overkørslen ville blive holdt åben, og blandt andet derfor var vi kampberedte, da Banedanmark indkaldte til borgermøde 9. oktober i år, forklarer Winnie Sleiborg Andersen.

Spurgte op til flere gange

Mellem 25 og 30 borgere fra Hørdum mødte op til mødet, og Winnie Sleiborg Andersen gør det helt klart, at hun spurgte en repræsentant fra Banedanmark tre til fire gange, om det nu også var rigtig, at overkørslen 166 fortsat ville være farbar og tilgængelig.

- Og hun svarede hver gang bekræftende, at overkørslen ikke ville blive lukket, understreger Winnie Sleiborg Andersen.

Stor forundring

Derfor spærrede borgerne med adresse på Banevej, Idylvej og Markstien øjnene op, da de erfarede, at Thisted Kommunes udvalg for miljø- og teknik indstillede til økonomiudvalget, at overkørslen 166 ved Idylvej skal lukkes.

- Vi føler os godt og grundigt taget ved næsen, siger Winnie Sleiborg Andersen, der undrer sig højlydt over, hvordan Banedanmark øjensynligt kan skifte holdning i løbet af et par måneder.

Løbende dialog

Henning Holm forklarer, at Banedanmark og politikerne bliver upopulære uanset, hvilken beslutning der bliver taget vedrørende de usikre overkørsler.

- Vi har været i løbende dialog med Banedanmark, og det er vigtigt igen at understrege, at overkørslerne ikke blive lukket for at genere borgerne, men - fremhæver han - for at gøre strækningen på Thybanen mere sikker.

Han slår endvidere fast, at han ikke kan stå inde for, hvor andre lover eller ikke lover.

- Men jeg beklager, hvis der er opstået misforståelser, siger han og garanterer i samme åndedrag, at han først i næste uge vil tale med forvaltningens direktør og udvalgets medlemmer om det brev, som Winnie Sleiborg Andersen på vegne af borgerne har sendt til udvalgsmedlemmerne.

- Men jeg må understrege, at det står til troende, at overkørslen 166 bliver lukket, slår Henning Holm fast, der ligeledes lover, at Winnie Sleiborg Andersen vil modtage et svar og forklaring fra Thisted Kommune.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.