Høst- og aktivitetsdage på Knivholt

I weekenden 16. og 17. august holdes der ”Høst & Aktivitetsdage” på Knivholt

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:I weekenden 16. og 17. august holdes der ”Høst & Aktivitetsdage” på Knivholt.

Der vil være et væld af aktiviteter over hele gården. Arrangørerne har nemlig sat fokus på at skabe aktiviteter for alle - lige fra børnefamilier til pensionister.

Det sker blandt andet ved hjælp af ponyridning, kørsel med små traktorer og børnekræmmermarked (hvor man blandt andet kan komme af med sit aflagte legetøj).

Desuden er der spejdere, der laver snobrød og meget andet over bål på Knivholts gårdsplads.

Om søndagen gentages succesen med udendørs høstgudstjeneste i haven, Den arrangeres af Bruce Kent Steuer fra Flade Kirke sammen med organisten Knud Erik Trane og sangerinden Tina Siel.

Høstaktiviteter

Som noget nyt er det lykkedes at få et spand heste til at gå foran ploven og pløje de nyhøstede markarealer.

Derudover arbejder folkene fra Dansk Veteran Traktorklub på at få høsten i hus. Man kan opleve folk med le og den gamle selvbinder høste havren. Man kan også se negene blive sat i traver og ”tærsket” med det gamle tærskeværk.

Foreningen dækker et stort geografisk område, hvor alle, der har lyst, kan komme og være med. Eksempelvis kommer folkene med selvbinderen fra Mors.

Endelig har den lokale forening for friserheste lovet at komme og give opvisning, og det skulle efter sigende være et virkelig flot skue.

Sjældne husdyrracer

I forbindelse med Knivholts ”Høst & Aktivitetsdage” kan man også opleve masser af sjældne, gamle husdyrracer. Det er både indenfor køer, heste og grise - og værd at bemærke er det også, at 4H fra Sindal kommer med deres hobbydyr.

Den lokale fjerkræklub udstiller i haven, og biavlerne fortæller også om deres bier. Sidst men ikke mindst kan man møde folk fra både brevdue- og marsvineklubben.

Veteranbiler med mere

På Knivholts gårdsplads vil der være udstilling af veterankøretøjer i form af biler, motorcykler og knallerter.

Fra gårdpladsen vil der i øvrigt også være hestevognskørsel hvorved man kan blive fragtet ud og se aktiviteterne i marken.

I bygningerne om gårdspladsen vil smedene have gang i essen, mens træfolkene vil have godt gang i drejebænkene - mens den gamle hestestald vil rumme udstillingen ”Kreastedet” med håndarbejde.

I Vestre lade vil Fladstrandspillemændene samt Frederikshavn Folkedanserforening underholde, mens man i cafeen kan nyde den gode gamle ret stuvede kålrabi med krondyrkød, som jægerne står og parterer.

Hos Jægerne er der også mulighed for at prøve at skyde med lasergeværer. I laden er der en del boder med forskelligt håndværk

”Høst & Aktivitetsdage” er et fælles arrangement for de mange foreninger, der deltager - med Knivholts Venner som tovholder.

Høst og Aktivitetsdagene bliver afviklet for 6. gang med det største og mest alsidige program til dato.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.