Høstdag på Skarregaard

Landmænd på hele øen har høstet på livet løs, mens de ansatte på Skarregaard har ventet

På høstdagen bliver der høstet med både selvbinder og le, og frivillige søger for, at der også er mange andre aktiviteter i løbet af eftermiddagen. Arkivfoto

På høstdagen bliver der høstet med både selvbinder og le, og frivillige søger for, at der også er mange andre aktiviteter i løbet af eftermiddagen. Arkivfoto

MORS:Mens landmænd over hele øen har høstet på livet løs i ugevis, så har de ansatte på Skarregaard i Sejerslev gået og ventet.

Men på søndag klokken 12 til 16 er der høstdag på den gamle Limfjordsgård. Det foregår hverken med mejetærsker eller store traktorer, men med selvbinder, tærskeværk og masser af medhjælpere i marken ligesom i 1950’erne.

Udover med gamle maskiner bliver der også høstet med le, bundet neg og tærsket i det store tærskeværk, der trækkes ud af laden og buldrer løs dagen lang.

Høsten er for alle landmænd årets absolutte højdepunkt, også for afdelingsleder Tage Andersen på Skarregaard.

- Det er jo det, vi arbejder hen imod hele året. At se afgrøderne vokse sig stærke og følge deres modning er noget af det, der fryder enhver landmand. Og når vi så skal høste her på gården på gammeldags maner, er det ekstra spændende, siger Tage Andersen, som igen i år kan glæde sig over at få hjælp fra mange frivillige.

- Det er simpelthen så skønt, at så mange frivillige vil hjælpe os på høstdagen. Det gør, at vi kan sætte mange flere aktiviteter i gang på marken og på gården, hvor smedene reparerer maskiner, og der bliver bagt i stenovnen på gårdspladsen. Det giver en helt anden stemning, og uden vores frivillige kunne vi ikke give dagens gæster så god en oplevelse, siger Tage Andersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.