Høsten går strygende

Det flotte vejr har gjort landmændene glade

Med den gamle Ulsted Mølle som baggrund høster Klaus Aage Bengtson triticale - krydsningen mellem rug og hvede, der med de lange strå er så velegnet på økologiske marker.  Og det går forrygende. Foto: Johnny Jacobsen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Med den gamle Ulsted Mølle som baggrund høster Klaus Aage Bengtson triticale - krydsningen mellem rug og hvede, der med de lange strå er så velegnet på økologiske marker. Og det går forrygende. Foto: Johnny Jacobsen Foto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:Efter uger med flot vejr er humøret højt blandt nordjyske landmænd. Høsten går strygende, tre fjerdedele af kornet er i hus og udbytterne ligger pænt over, hvad man havde forventet.

- Det her bliver mit bedste år som landmand, erklærer Klaus Aage Bengtson, Gandrup.

Han er en af landsdelens store planteavlere med 605 hektar under plov, og tirsdag var to mejetærskere i gang med at høste vår-triticale. Fyldte kornvogne kørte i rutefart fra marken, og på den ene mejetærsker sad Klaus Aage Bengtson selv og var glad.

En stor og problemfri høst er en gave i sig selv, og i år er der tilmed god belønning for indsatsen.

- Vi ligger næsten højere end de konventionelle landmænd, både i mængde og økonomisk udbytte.

Merprisen for økologisk korn i forhold til konventionelt er 50-60 procent, og samtidig har Klaus Aage Bengtson haft held i sin strategi.

Allerede i maj skrev han kontrakt på salget af årets høst til en fast pris. Dengang tegnede det efter lang vinter og tørt forår til en forholdsvis lille høst både hjemme og internationalt, og det afspejlede sig i en høj kontraktpris.

Og nu er der dobbelt gevinst: Stort udbytte og god pris.

- Jo, nu er det godt at være landmand, siger Klaus Bengtsson, inden han klatrer på mejetærskeren igen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.