Høstmarked hos Råd og Dåd

Weekenden bød på høstmarked og Jubilæumsfest i Attrup

Pernille Kragh Damsgaard
Negene blev kørt i laden lige inden regnvejret satte ind.
Højen 1. september 2014 19:11

BROVST: Vi dur alle til noget. Sådan lyder Råd og Dåds motto. Og alle var også i sving med mange gøremål, da der var høstmarked og jubilæumsfest hos den socialøkonomiske virksomhed, Råd og Dåd, i Attrup i weekenden. Han Herred Traktorlaug kiggede forbi med deres maskiner, og der blev både pløjet og hentet neg i hus. På parkeringspladsen viste veteranbilklubben deres modeller frem og inde i cafeen var der godt gang i salget af økologiske kager og varm kaffe, for solen havde valgt at gemme sig bag et tykt skylag.

Rasmus Højen har været leder af stedet siden januar 2008, men har stort set været med i alle 20 år, da han midt i 90’erne blev ansat som arbejdsleder. Det var Carl Christensen, der startede virksomheden i 1994. Og der er kun en forklaring på, at virksomheden stadig eksisterer.

- Vi har aldrig kunnet klare det i alle de år uden lokalområdets opbakning, siger Rasmus Højen, som sætter en ære i at lede en virksomhed, der skaber meningsfyldt beskæftigelse for alle, uanset hvilket niveau, man kan bidrage på.

- Nogle bidrager med lidt, andre med meget. Uanset hvad, så dur vi alle til noget, slår Rasmus Højen fast. Der er i alt ansat 40, hvoraf de syv er ansat på normale vilkår.

Råd og Dåd har et samarbejde med Skovsgård Hotel og Købmandsgården i Torslev. I løbet af efteråret udvides samarbejdet med Bonderup Borgerforening, da der er planer om, at Råd og Dåd skal indgå i den daglige drift af byens nye medborgerhus samt tilbyde servicehold for indbyggerne i Bonderup.

Pengene fra weekendens høstmarked går ubeskåret til et pigehjem i den polske by, Zary.

- Vi satser på at kunne tage derned med cirka 10.000 kroner. Og for den sum penge kan man få rigtig mange byggematerialer i Polen. Herefter er det planen, at vi hjælper dem med at udføre noget håndværksmæssigt arbejde, siger Rasmus Højen.

Råd og Dåd kommer ikke til lægge pigehjemmet til last på madbudgettet.

- Vi medbringer selv en masse mad, så det skal de ikke tænke på, siger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...