Hoftepakker på vej til både nord og syd

Kommunen vil lave hjælpemiddeldepoter i både Skagen, Sæby og Frederikshavn

Anders Broholm (V): - Vi finder en god pragmatisk og decentral ordning om hjælpemidler til hofteopererede. <i>Pressefotograf Kim Dahl Hansen</i>

Anders Broholm (V): - Vi finder en god pragmatisk og decentral ordning om hjælpemidler til hofteopererede. Pressefotograf Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Borgere, der har fået foretaget en planlagt hofteoperation, skal i dag selv hente og tilbagelevere hjælpemidler på kommunens hjælpemiddeldepot i Sæby.

Sådan er reglerne i dag, men der er hjælp på vej i form af en mere decentral løsning.

Ifølge Anders Broholm (V), der er formand for kommunens sundhedsudvalg, bliver det fremover muligt at afhente hjælpemidler i både Sæby, Skagen og Frederikshavn. Formentlig på kommunens sundhedscentre.

Pragmatisk løsning

- Vi ser på, hvor det kan lade sig gøre og finder en god pragmatisk løsning. Samtidig værner vi om princippet med, at borgeren selv skal afhente og aflevere hjælpemidlerne. Det er en del af aftalen mellem Region Nordjylland og de nordjyske kommuner om den såkaldte ”hoftepakke”, siger Anders Broholm.

Aftalen definerer arbejdsdelingen mellem kommuner og region. Ved planlagte hofteoperationer stiller kommunerne standardhjælpemidler til rådighed, mens regionens sygehus har opgaven ved ikke planlagte hofteoperationer.

Langt fra Skagen til Sæby

Flere borgere har undret sig over, at de skal til Sæby efter hjælpemidler og ikke bare kan hente dem på sygehuset.

- Det kan være svært at forstå, så derfor laver vi nu en decentral løsning med tre udleveringssteder, siger Anders Broholm.

I de første 11 måneder af 2012 blev der udleveret 121 såkaldte hoftepakker med hjælpemidler.

Skulle kommunen køre ud med og afhente hjælpemidlerne, ville det betyde en merudgift på mindst 40.000 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.