Hollændere nægter sig skyldige i nordjysk narkosag

Fire mænd sidder torsdag på anklagebænken - tiltalt for at ville producere amfetamin i mobil narkofabrik

Fire mænd er tiltalt i en stor international narkosag. Arkivfoto. <i>colourbox.com</i>

Fire mænd er tiltalt i en stor international narkosag. Arkivfoto. colourbox.com

AALBORG:En dansker og tre hollandske statsborgere er torsdag for Retten i Aalborg. De er tiltalt i en stor international narkosag, der har udspring i Nordjylland.

Mændene er tiltalt for at ville producere 38,5 kilo amfetamin ved hjælp af medikamenter og udstyr, som de har smuglet ind i landet.

De tre hollændere nægter sig skyldige, mens den danske mand endnu ikke har villet tage stilling til skyldspørgsmålet. Han har ikke ønsket at udtale sig i retten endnu, da han netop har skiftet forsvarer.

Anholdt i sommerhus i Egense

De fire mænd blev anholdt i et sommerhus i Egense tilbage i oktober. Det er retssagens første dag. Anklager Kim Christiansen lagde ud med at fremlægge anklagemyndighedens syn på sagen.

Politiet havde før anholdelsen af de fire mænd overvåget sommerhuset i Egense og har videofilm af de fire mænds færden samt af de forskellige medikamenter.

Mændene er tiltalt for at have indsmuglet cirka 9,5 kilo amfetaminolie med henblik på at blande det med medikamenter, så det kunne blive til 38 kilo amfetamin, som senere skulle sælges.

Hollænder fikseret

Der er i forbindelse med retssagen er stort sikkerhedsopbud ved Retten i Aalborg. Der er otte uniformerede betjente til stede, og den ene af de hollandske mænd er iført et fikseringsbælte.

Inden anholdelsen af de fire mænd i sommerhuset i Egense havde hollandsk politi udstedt en international arrestordre på to af hollænderne. Faktisk involverer efterforskningen både politiet i Holland, Tyskland, Belgien og Spanien. De tiltalte er mistænkt for at være med i en narkoring, der står bag både international produktion og handel med narko.

Den 41-årige dansker, som blev anholdt i Egense, er bosiddende i Sydspanien.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.