Holtegård erklæret bevaringsværdig

Gård ved Try kan fortælle om fortidens byggeskis, arkitektur og kulturhistorie

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

TRY:Holtegaard ved Try er blevet udpeget som bevaringsværdig af Brønderslev Kommune i samarbejde med Museerne i Brønderslev Kommune. Det glæder Lone Due Bak og Frank Olsen, som bor på gården.

- Vi er meget glade for, at vores gamle gård er blevet erklæret bevaringsværdig af Brønderslev Kommune og museet. Det har hele tiden været vores hensigt at forsøge at bevare bygningerne og miljøet omkring dem, som stammer helt tilbage til midten af 1800-tallet. Det betyder meget for turister i vores Bed and Breakfast og andre brugere og besøgende, at de kan opleve den historiske atmosfære, fortæller Frank Olsen i en pressemeddelelse.

Parret blev kontaktet i sommeren 2016 af kommunen og museet, som gerne ville se gården og udpege den som bevaringsværdig. Parret tog imod tilbuddet og viste gården frem for planlægger Annemarie Pedersen og museumsinspektør Lykke Olsen.

Museet oplyser, at en bevaringsværdig bygning er en velbevaret bygning, som i kraft af sit udseende og sit nærmiljø fortæller om fortidens byggeskik, arkitektur og kulturhistorie på et regionalt eller lokalt plan. En udpegning som bevaringsværdig gælder kun for den udvendige del af bygningen.

Det er landets kommuner, som skal udpege bevaringsværdige bygninger, og det gør de i samarbejde med områdets statsanerkendte museum.

Udnævnelsen træder officielt i kraft i den kommende kommuneplan, hvor den bliver omtalt. Mens den er på vej, arbejder Lone Due Bak og Frank Olsen videre med at finde fondsmidler til istandsættelserne.

Holtegaard er i dag hjemsted for Vendsyssel Køreforening og Holtegaard Rideklub.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden