Horesta glæder sig over kontantfri betaling

Vigtigt at hoteller og restauranter har friheden til at vælge, mener organisationen

Flemming Junker
Formentlig er der ikke mange hoteller og restauranter, der vil benytte lejligheden til at afskaffe kontant betaling, men de er glade for selv at kunne vælge.Arkivfoto: Peter Broen
Betalingsmidler 8. maj 2014 08:31

AALBORG: Hotel-, restaurant- og turisterhvervets arbejdsgiverforening, Horesta, glæder sig over, at landets hoteller og restauranter fremover kan afvise kontant betaling for overnatninger og restaurantbesøg.

Regeringen vil i forbindelse med sit udspil til vækstpakke fjerne lovkravet om, at forretningsdrivende skal være tvunget til at tage imod kontanter, og det synes organisationen godt om.

- Kravet er forældet. Langt de fleste betaler i dag med kreditkort, og derfor må det helt naturligt være op til de enkelte forretningsdrivende, om de vil tage imod kontanter eller ej, siger Kirsten Munch Andersen, der er politisk chef i Horesta.

Alle forretningsdrivende bortset fra postkontorer, apoteker og sundhedsklinikker kan ifølge forslaget gå over til kun at modtage kortbetaling og mobilbetaling.

Horesta og et af medlemmerne, restaurantkæden Cofoco, har kæmpet for at få liberaliseret lovgivningen.

- Det er glædeligt, at regeringen har lyttet til vores synspunkter. Der vil næppe være hundredvis af hoteller og restauranter, som afskaffer kontant betaling. Men det er vigtigt, at de har friheden til at vælge, siger Kirsten Munch Andersen.

Hun påpeger, at muligheden for at afvise kontant betaling også kan være med til at øge sikkerheden for medarbejdere på hoteller og restauranter i områder eller på tidspunkter, hvor der er særlig risiko for kriminalitet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...