Horne Skoleband til Kulturmødet på Mors

Skolen i Horne i Vendsyssel har på rekordtid etableret et skoleband med 17 medlemmer - det er resultat af et nyt samarbejde med den musiske skole

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HORNE:Ikke mange landsbyskoler har eget band, men det har man i Horne. Det er resultatet af et nyt samarbejde mellem Horne Skole og Hjørring Musiske Skole, og det samarbejde er så godt, at bandet torsdag eftermiddag optræder på Fjordscenen ved Kulturmødet på Mors.

Samarbejdet mellem folkeskolen og kulturskolen begyndte i sidste skoleår, hvor de to skoler delte udgifterne til at have en ekstra musiklærer med skolen musiklærer i to timer om uge.

- At være to lærere i musikundervisningen giver mange flere muligheder for, hvad man kan lære og hvad man kan nå, siger musikskolelærer Signe Wang Carlsen, som har undervist i Horne.

Alle elever lærte at spille guitar og elbas, og de blev så begejstrede, at de selv før jul sidste år via elevrådet foreslog, at skolen skulle have et skoleband. Det er der blevet og 17 elever fra 4. til 6. klasse er med.

- Mange af børnene har fået deres egen guitar og spiller i frikvarterne. En sidegevinst ved skolebandet har været, at der tit er elever, der kan spille med til morgensang, og musiklæreren har 17 hjælpelærere, som lige kan vise de andre, hvordan man tager en akkord eller hvor tonerne er på klaveret, siger Signe Wagn Carlsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.